Auto tijdens proefrit gestolen in Raalte

RAALTE  – Bij een autobedrijf aan de Almelosestraat werd op zaterdagmiddag 12 juli rond 13.40 uur een auto gestolen. De daders wilden een proefrit maken en waren er in een onbewaakt ogenblik in een zwarte audi RS4 vandoor gegaan. Al snel werd duidelijk dat de dieven in de richting van Twente reden.

Door de politie in IJsselland en Twente werd er uitgekeken naar de auto en al snel werd duidelijk dat de dieven met hoge snelheid in de richting van Nijverdal reden.

De auto werd door personeel van het autobedrijf die de achtervolging hadden ingezet, teruggevonden op een parkeerplaats in Nijverdal. De dieven hadden de auto daar afgesloten achtergelaten op een parkeerplaats bij Super de Boer (achter de jeugdsoos bij de oude Schoolmeesterswoning) en waren er vervolgens vandoor gegaan. De auto werd voor technisch onderzoek naar het politiebureau in Nijverdal gebracht.

De politie van Twente heeft de hele omgeving afgezocht naar de verdachten en er werd hiervoor ook een helicopter ingezet maar helaas werden de beide verdachten niet meer aangetroffen. Het signalement van twee van de daders luidt als volgt:

Man 1: man van vermoedelijk Turkse afkomst, ca 1.90 meter lang, net uiterlijk, kort donker gekruld haar met glimmende gel. Hij droeg een lichtblauwe sweater en onder de sweater vermoedelijk een witte bloes en zwarte schoenen.

Man 2: man van vermoedelijk Turkse afkomst, 1.65/1.70 meter lang, beetje gezet postuur. Hij droeg een zwarte trainingsbroek met striping aan de zijkant (mogelijk van het merk adidas). Verder droeg hij een blauw jasje met daarop witte verfvlekken. Hij had kort donker haar en had handschoenen aan. Beiden waren ongeveer 24/25 jaar oud.

De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval en roept mensen op die de auto en/of de inzittenden hebben gezien of anderszins over informatie beschikken om contact op te nemen. U kunt hiervoor bellen met telefoonnummer 0900-8844 of u kunt uw melding anoniem doorgeven via Bel M, Meld Misdaad anoniem, tel. 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *