Noodweer treft opnieuw regio Salland

Archief fotoSALLAND – Aan het begin van de avond bereikten de onweerswolken uit Duitsland de regio Salland. Hierbij ging het er meteen heftig aan toe. Stormschade, wateroverlast, stroomstoring en zelfs een binnenbrand veroorzaakte dit “buitje”.

De riolering van de meeste plaatsen in Salland kon het vele water niet direct aan. Hierdoor stonden in onder andere Raalte en Heino de straten gedurende korte tijd volledig blank. Toen de regen enigszins afnam, kon het meeste water weer wegstromen.

De brandweer van Raalte kreeg om kwart voor negen een melding van wateroverlast bij ZoZijn woningen in Raalte. De brandweer van Zwolle kreeg even later (kwart over negen) de melding van een binnenbrand bij het benzinestation tussen Heino en Zwolle. Het bleek echter te gaan om een woning 100 meter verderop, melden onze collega’s van Regio Zwolle. Vermoedelijk vanwege het aantal meldingen hierover, werd er enkele seconden later al opgeschaald naar een middelbrand. Bij de woning was op het moment van de brand niemand aanwezig.

Vanwege de vele stormschade meldingen in Zwolle werd er voor de brandweer van Zwolle rond tien voor half tien nog een zogeheten korpsalarm afgegeven, waardoor alle vrijwilligers naar de brandweerkazernes van Zwolle moesten komen, om de meldingen te kunnen verwerken.

Tevens veroorzaakte de blikseminslagen op enkele plekken nog overlast. In Heino was het wederom ingeslagen in de omgeving van het station. Hierdoor was er tot tien uur geen treinverkeer mogelijk tussen Raalte en Zwolle.

In Boerhaar sloeg de bliksem ook nog in. Dit zorgde ervoor dat in ieder geval één woning zonder stroom zit.

Heeft u foto’s gemaakt van de bliksem, of van de overlast veroorzaakt door het weer? Stuur ze naar Regio Salland op!

Artikel delen:
Reacties 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *