Overlast, mishandeling en zakkenrollen bij Stöppelhaene - Foto: Robin Duteweerd
Foto: Robin Duteweerd

Overlast, mishandeling en zakkenrollen bij Stöppelhaene

RAALTE – Het jaarlijkse oogstfeest de Stöppelhaene in Raalte brengt weer enige overlast met zich mee. Hierbij een overzicht van de gebeurtenissen zoals ze gemeld zijn door het politieteam Salland.

De nacht van vrijdag (29) op zaterdag (30 augustus) verliep zonder noemenswaardige incidenten. Naar oordeel van het politieteam Salland verliep de nacht zeer goed. Een paar keer moest verbaliserend worden opgetreden. Het ging met name om wildplassers (8x), belediging en geen ID kunnen tonen (1x) en openbare dronkenschap (1x).

Een 22-jarige Raaltenaar werd aangehouden voor baldadigheid. Hij was op het kermisterrein aan de Domineeskamp aan het spuiten met een spuitbus, gevuld met sneeuw. Van de man was eerder die avond al een keer een bus afgepakt. Verder werden er drie jeugdigen aangehouden voor vernieling. Zij zouden straatstenen uit een trottoir hebben gehaald. Twee keer werd er melding gedaan van zakkenrollerij.

Op zaterdag (30 augustus) kwamen er twee meldingen binnen van zakkenrollerij tijdens de Stöppelhaene. De slachtoffers, een inwoner van Wijhe en een inwoner van Heino, raakten hun portemonnee kwijt met daarin geld en de gebruikelijke bankpasjes.

Op zondag (31 augustus) werd een 22-jarige inwoner van Deventer aangehouden voor mishandeling. De verdachte had even daarvoor een beveiliger van op het terrein van de Stöppelhaene een klap in het gezicht gegeven. De verdachte werd ingesloten en krijgt een proces-verbaal.

Op zondag (31 augustus) rond 3.05 uur zijn drie verdachten aangehouden voor mishandeling en één voor het niet voldoen aan een bevel en/of vordering. De mishandeling vond plaats op het feestterrein van de Stöppelhaene.

Tijdens de aanhouding van de drie verdachten voor de mishandeling, bemoeide zich een onbekende jongeman zich met de zaak en wilde zich niet verwijderen. Hierop werd hij aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel en/of vordering. De aangehouden verdachten komen uit Zoetermeer en Raalte en zijn in de leeftijd van 17 tot 22 jaar. Allen zijn ingesloten en krijgen een proces-verbaal.

Zaterdagmiddag (30 augustus) zijn twee mannen aangehouden voor openbare dronkenschap. Beiden inwoners van Raalte in de leeftijd van 48 jaar bevonden zich op een terras van een horecagelegenheid aan de Grote Markt. Zij vielen het overige publiek lastig en gedroegen zich zeer recalcitrant. De verdachten verkeerden sterk onder invloed van alcoholhoudende drank. Ze werd aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

Op zaterdag (30 augustus) rond 2.50 uur werd een 55-jarige inwoner van Raalte aangehouden voor belediging. De verdachte schold surveillerende politiemensen uit op het feestterrein van de Stöppelhaene. De man werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Hij krijgt een proces-verbaal voor belediging.

Foto's 2
Overlast, mishandeling en zakkenrollen bij Stöppelhaene - Foto: Robin Duteweerd
Foto: Robin Duteweerd
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *