Informatieavond bredescholenplan in Heino

raalte.jpgHEINO – Op donderdag 11 september a.s. houdt de gemeente Raalte een informatieavond over de ontwikkelingen van het scholenplan in Heino. Iedereen is hierbij welkom vanaf 19.30 uur (zaal open 19.00 uur) in Restaurant Oortwijn (Canadastraat 9) in Heino.

Op deze avond geeft de gemeente een toelichting op de stand van zaken van de alternatievenstudie die ze aan het onderzoeken zijn voor het brede scholenplan Hoogerheyne. Deze alternatieven bestaan eruit dat de brede school wordt verdeeld over twee locaties. De alternatieven worden onderzocht op de meerwaarde die ze hebben voor het onderwijs en de opvang (het kind), de ruimtelijke inpasbaarheid, het groen en de verkeerskundige effecten. Ook kijken ze naar de termijn waarop de plannen te realiseren zijn en worden de financiële effecten per alternatief onder de loep genomen. Daarna kunnen inwoners hun mening geven over de verschillende alternatieven.

Het oorspronkelijke plan zoals voorgesteld aan de gemeenteraad in april 2008 was om een brede school te realiseren op de locatie Hoogerheyne met daarin de Gouden Emmer, de Springplank, de Dolfijn, de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang.

De alternatievenstudie waarbij de voorzieningen onderzocht worden van de brede school, verdeeld over 2 locaties zijn:
– Hoogerheyne en Brinkweg
– Hoogerheyne en locatie Canadastraat (huidige Dolfijn)
– Hoogerheyne en locatie van De Springplank
– Hoogerheyne en locatie De Haere

De gemeenteraad gaat in november een keuze maken voor één van de alternatieven of het oorspronkelijke plan (brede school op locatie Hoogerheyne). De raad wil bij haar keuze de standpunten van de lokale bevolking graag meewegen.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *