Nieuwe werkruimte Kunstkring Raalte geopend - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Nieuwe werkruimte Kunstkring Raalte geopend

RAALTE – Met een flauw zonnetje werd afgelopen vrijdagmiddag de nieuwe werkruimte voor Kunstkring Raalte door wethouder Roger de Groot officieel geopend onder belangstelling van de genodigden uit het ‘culturele leven’ van Raalte.

Hoewel het gaat om alweer een tijdelijke huisvesting wilde de Kunstkring het in gebruik nemen van dit karakteristieke pand toch feestelijk vieren met een officieel tintje. Wethouder De Groot opende de nieuwe werkruimte door een kleurig netwerk open te knippen. Een netwerk dat tevens symbool staat voor een kunstzinnig en cultureel netwerk.

Voorzitter van de Kunstkring Annemarie Eijsvogels legde in haar toespraak de link naar een toekomstig Kunstenhus of cultuurwerkplaats dat men graag in Raalte gerealiseerd zou willen zien. Een plaats waar diverse culturele en kunstzinnige organisaties, verenigingen, kunstbeoefenaars elkaar kunnen treffen, waar geëxposeerd kan worden, waar workshops gegeven kunnen worden, waar diverse kunstzinnige en culturele activiteiten en plekje vinden.

Hoewel de gemeente andere plannen heeft met de huishoudschool, zei Eijsvogels in haar toespraak hoopvol “wellicht zijn ze nog op andere gedachten te brengen?”. Wethouder De Groot haakte daar op in dat serieus geluisterd wordt naar de wensen van de kunst- en cultuurliefhebbers en gekeken zal worden naar de mogelijkheden voor een eigen locatie voor kunst en cultuur in Raalte.

Foto's 3
Nieuwe werkruimte Kunstkring Raalte geopend - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Nieuwe werkruimte Kunstkring Raalte geopend - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *