Stöppelkaters beginnen 8 november op nieuwe locatie - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Stöppelkaters beginnen 8 november op nieuwe locatie

RAALTE – In een heel nieuwe omgeving, zaal Zwakenberg aan de Schoolstraat in Raalte, maar met als vanouds een uitgebreid carnavalsprogramma geeft de Raalter carnavalsvereniging de Stöppelkaters op zaterdagavond 8 november het officiële startschot voor het nieuwe carnavalsseizoen.

Traditioneel wordt dan het best bewaarde geheim van Raalte onthuld: wie wordt de opvolger van Prins Robby de Eerste? Maar daarnaast is er zoals altijd de strijd om de titel Stöppelkraker van het Jaar voor het beste Raalter carnavalslied, is er weer een “Tribute to Heaven” met artiesten van weleer als Arne Jansen, Louis Amstrong en Edith Piaf en gaat feestband Back 4 More door tot in de kleine uurtjes.

Wie dacht dat de Stöppelkaters in zak en as zouden zitten na het sluiten van hun voormalige residentie “De Leeren Lampe” heeft het helemaal mis. Natuurlijk worden de warme banden met de familie Oostelaar en al het personeel tijdens de afgelopen decennia gemist, maar carnaval in de Stöppelburcht gaat onverminderd door.

Voortaan opent die andere bekende Raalter horecafamilie Zwakenberg haar deuren voor de Stöppelkaters. De familie Zwakenberg biedt al vele jaren huisvesting aan carnavalsvereniging de Zwabberaars. In goed overleg tussen de beide bevriende carnavalsverenigingen zullen de Stöppelkaters hun gala-avonden en pronkzittingen dit jaar ook aan de Schoolstraat houden.

Zoals van de Stöppelkaters verwacht mag worden is het Katerspektakel zaterdagavond 8 november vooral een muzikaal carnavalsspektakel. Raalter artiesten zullen strijden om de felbegeerde titel van de Stöppelkraker van het Jaar, het beste carnavalslied. Maandenlang zijn tekstschrijvers, componisten en artiesten al druk in de weer geweest om het beste van zichzelf op CD vast te leggen. Tijdens het Katerspektakel zullen alle nummers ten gehore worden gebracht. Een vakkundige jury zal haar oordeel vellen en de winnaar aanwijzen.

De vriendengroep Roalte Wille won vorig jaar de verkiezing van de Stöppelkraker 2007-2008 met het aanstekelijke ‘Het is Carnaval’. Vooral de ronduit fantastische kleding van de vrouwelijke leden viel toen op.
Naast deze muzikale happening zal er een ‘Tribute to Heaven” zijn. Artiesten van weleer zullen nog éénmaal hun opwachting maken op de bühne van Stöppelburcht. Divine, Arne Jansen, Louis Amstrong, Edith Piaf en vele andere grootheden zullen schitteren als hemelse sterren. Voor de presentatie is niemand minder dan Willem Ruis gevraagd.

Hoogtepunt van de avond is natuurlijk de bekendmaking van de nieuwe prins der Stöppelkaters. Prins Robbie de Eerste neemt op deze avond officieel afscheid van zijn Stöppelkaters en Stöppelpoezen en zal de scepter overdragen aan een waardige opvolger. Natuurlijk blijft de naam van de nieuwe prins geheim tot elf over elf. Daarna kan carnaval voor het eerste keer dit seizoen losbarsten in de Stöppelburcht.

Behalve voor de vele carnavalsvierders is het Katerspektakel ook een avondje gezellig uit. De programmacommissie van de Stöppelkaters heeft een van de betere Nederlandse feestbands weten te contracteren, de veelzijdige band Back 4 More met muziek waarbij iedereen aan zijn of haar trekken kan komen. Van reggae tot Top 100, van Dance Classics tot Nederlandstalig, de band zorgt voor een groot feest tot in de kleine uurtjes.

Zaal Zwakenberg opent deze zaterdagavond om 20.30 uur de deuren voor carnavalsvierend en minnend Raalte. Het programma begint om 20.50 uur. Kaartverkoop alleen ’s avonds aan de deur.

Foto’s: archieffoto’s van de veelkleurige winnaars van vorig jaar, Roalter Wille en de toenmalige Prins Robby uit de traditionele Kattenbak.

Foto's 2
Stöppelkaters beginnen 8 november op nieuwe locatie - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *