Pannenkoeken bij Make A Difference Day in de Hartkamp

make.jpgRAALTE – Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de kleine dingen die net het verschil maken in het leven van een oudere of hulpbehoevende. Daarom worden zij op Make A Difference Day in het zonnetje gezet in verpleeghuis De Hartkamp.

Aanstaande vrijdag 31 oktober zijn enkele bijzondere gastvrijwilligers welkom in het verpleeghuis. Burgemeester Zoon en enkele redactieleden van een regionale krant zullen pannenkoeken en drankjes serveren voor vrijwilligers van Tafeltje Dekje.

Paulien Kappert coördineert het vrijwilligerswerk in verpleeghuis De Hartkamp: “Met enige regelmaat hoor ik de vrijwilligers die Tafeltje Dekje maaltijden bezorgen zeggen dat zij jammer genoeg zo weinig tijd hebben om een praatje met de klanten te maken. De volgende klant wacht immers alweer op de maaltijd. Daarom willen wij voor deze gelegenheid deze twee groepen samen aan tafel nodigen voor een gezellige pannenkoekenmaaltijd in ons restaurant ’t Raalterwoold. Zo krijgen zij dan een paar uurtjes de gelegenheid om met hun klanten rustig te tafelen. Ook zullen er natuurlijk een aantal bewoners meegenieten van de gezelligheid.”

De Hartkamp wil op die manier nog eens extra laten weten hoeveel waardering ze hebben voor de vrijwilligers, volgens Paulien Kappert. “Zij bezorgen de maaltijden immers onder alle weersomstandigheden, ook de minder aangename. Maar daar wordt nooit over gemopperd door deze vrijwilligers, die ook nog eens voor elkaar klaar staan om in te vallen als dat nodig is.”

Burgemeester Zoon zal de eerste pannenkoek bakken en samen met de andere gastvrijwilligers de verdere middag actief zijn in de bediening. Gezellige live achtergrondmuziek van het duo Twee Ampère maakt het programma tot een afgerond geheel.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *