Louis van Gaal ontvangt eerste nieuwe single Maaike - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Louis van Gaal ontvangt eerste nieuwe single Maaike

RAALTE – Precies één jaar na de overwinning van het populaire SBS6 tv-programma ‘So you wanna be a popstar’ is Maaike Jansen volledig terug met een zelfgeschreven, sfeervolle single. Deze single zal komende zondag worden uitgereikt aan Louis van Gaal, welke zelf had aangegeven groot fan te zijn van de zangeres.

De jonge zangeres schreef de single, getiteld “Hold me Forever” samen met topbassist Michel van Schie. De single is een volwassen, sfeervolle ballad met jazzy invloeden. Maaike: “Na mijn vertrek bij SBS wilde ik eerst helemaal op eigen benen leren staan. Ik wilde zelf ervaren wat er bij komt kijken om een eigen single uit te brengen en je eigen zaken te moeten regelen.

Samen met een klein team zijn we keihard aan de slag gegaan om geheel in eigen beheer deze mooie single uit te brengen. En dat is gelukt! Het is een hele mooie plaat geworden waar ikzelf helemaal in geloof en die precies weergeeft wie ik ben en waar ik voor sta. Al mijn ziel en zaligheid zit in deze single!”

Hold me Forever is een nummer met een hele persoonlijke lading en een mooi, volwassen geluid. Maaike: “Het afgelopen jaar is er heel veel gebeurd. Ik ben volwassen (18 jaar) geworden, heb me ingeschreven bij de KVK als ondernemer, heb een eigen label opgericht, heb mijn rijbewijs gehaald, een eigen website en huisstijl ontwikkeld. Kortom; ik heb enorm veel geleerd. Daarnaast ben ik het hele land doorgecrossed en heb heel veel opgetreden op diverse podia. Zowel solo-optredens maar ook op beurzen, bedrijfsfeesten, bruiloften, festivals en heel veel voor goede doelen. Ik ben daardoor een stuk zelfstandiger en wijzer geworden en denk dat dit in deze plaat heel goed tot uitdrukking komt.”

De single werd samen met Michel van Schie geschreven en geproduceerd. Van Schie geniet grote faam als (sessie)muzikant voor vele grote namen. Zo speelde hij negen jaar in de vaste band van Anouk maar speelde ook met Alain Clark, Trijntje Oosterhuis, Roel van Velzen en maakte hij deel uit van Soulvation. Naast Michel van Schie spelen op de single drummer Martijn Vink (Trijntje Oosterhuis, Metropole orkest, New Cool Collective) en gitarist Martijn van Agt (Ilse DeLange, Anouk, Sarah Bettens) mee.

“Het is echt een genot om met zulke topmuzikanten te mogen werken” aldus Maaike. “Ik speelde al best redelijk piano maar heb van hen enorm veel nieuwe dingen geleerd. Met name mooie jazz-akkoorden die ik nog niet kende. Ik moest even flink aan de slag omdat ik dit nummer natuurlijk ook alleen met piano wil kunnen brengen. Ik treed regelmatig alleen met piano op en dan wil ik mijn nieuwe single natuurlijk ook kunnen spelen!” aldus de jonge zangeres.

De eerste single zal op komende zondag (23 november) in Alkmaar, na afloop van de wedstrijd AZ – AJAX worden uitgereikt aan Louis van Gaal. Deze bekende een maand geleden tijdens een benefietmiddag van Spieren voor Spieren in Harderwijk, waar o.a. Maaike optrad, een groot fan van de zangeres te zijn. “Ik stem nooit voor deelnemers aan dergelijke programma’s maar voor jou heb ik meerdere sms’jes verstuurd!” biechtte de Alkmaarse oefenmeester op. Als dank hiervoor stelde Maaike voor om aan hem de eerste single uit te reiken, hetgeen Van Gaal als grote eer opvatte.

De single is vanaf maandag 24 november te downloaden via de website www.maaikemusic.com.

Lees meer artikelen over:
Artikel delen:
Reactie 1
  1. goed gedaan hoor maaike in ben al vanaf begin af aan al jou fan en dat zal altijd zo blijven 😀
    kusjes van de allergrootste maaike fan allertijden ❗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *