Rakker helpt gemeente Raalte tegen overlast hondenpoep - Foto: Gemeente Raalte
Foto: Gemeente Raalte

Rakker helpt gemeente Raalte tegen overlast hondenpoep

RAALTE – Tijdens de raadsvergadering van 27 november wordt in de sfeer van de feestdagen een opmerkelijk cadeau door wethouder Haarman onthuld. In de verpakking zit het nieuwe symbool voor de anti-hondenpoepcampagne. Zijn naam is Rakker en hij gaat de bewoners van de gemeente Raalte helpen om de overlast van hondenpoep drastisch te verminderen.

Het is bekend dat mensen regelmatig mopperen over hondenpoep. Elk jaar opnieuw staat hondenpoep hoog in de Nationale Ergernissen Top Tien. Echt verwonderlijk is dat niet. Het stinkt, het ziet er niet uit, het bederft een prettige wandeling en vermindert het plezier van lekker buitenspelen. Hondenpoep veroorzaakt overlast voor jong en oud.

De gemeente Raalte start daarom in het nieuwe jaar met een campagne. Het wordt een korte, krachtige campagne, die positief en humoristisch van toon is, maar die de overlast van hondenpoep drastisch moet gaan verminderen. Rakker, de campagnehond, gaat de bewoners van de gemeente Raalte helpen om de hondenbezitters in de gemeente Raalte over te halen gewenst gedrag te vertonen én om ongewenst gedrag voor iedereen bespreekbaar te maken.

Het terugdringen van de overlast is niet alleen iets van de gemeente. In de campagne gaan we bewust gebruik maken van de inzet van buurtbewoners, verenigingen en bedrijven. Buurtbewoners worden uitgenodigd hondenbezitters die in hun straat lopen aan te spreken. Zowel positief als corrigerend. Daarbij kunnen ze gebruik maken van een ansichtkaart. Buurtbewoners kunnen op een speelse manier laten merken dat wel de hond welkom is, maar niet de hondendrollen. Ze kunnen ook actief straten of plekken aanmelden om extra aandacht voor het hondenpoepprobleem te vragen. Op deze plekken worden gedurende twee weken borden geplaatst. Op de borden vraagt Rakker aan hondenbezitters of zij hun hond willen helpen.

Artikel delen:
Foto 1
Reacties 3
 1. Waarom geen boete voor diegene die de hond uitlaat en:
  a)deze niet heeft aangelijnd,
  b)geen schepje cq zakje bij zich heeft om de drollen op te ruimen?
  c) een strenge contrôle hierop.
  In andere plaatsen heeft dit een heel preventieve werking.

 2. Is het dan ook niet zo dat de gemeente raalte hier plaatsen voor aan moet wijzen waar het wel gedoogd word ? daar is de gemeente raalte ook te laks in..

  Neem nu een veld bij ons in de buurt. vanaf 2 kanten staat er dat je er niet met een hond mag komen, maar over de overige manieren om er te komen staat niets..

  dus dan denk ik dat Raalte eerst eens na zichzelf moet kijken en zorgen dat ze de bebording en de aangewezen plaatsen voor elkaar maken, en dan pas met een campagne beginnen.

  Je legt toch ook niet eerst de stenen in de straat en na die tijd maak je de baan vlak ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *