Gemeente Raalte start digitaal subsidieloket

RAALTE – Gemeente Raalte treedt op 1 december als eerste gemeente in Overijssel toe tot de groep gemeentes die op hun gemeentelijke website een subsidieloket voor verenigingen en stichtingen presenteren.

Op www.raalte.nl onder gemeentebalie staat het subsidieloket voor vrijwilligers. Een database die op maat gesneden is om de verschillende verenigingen en stichtingen te ondersteunen in de zoektocht naar subsidiestromen. Deze database heeft lokale, regionale, nationale en Europese regelingen; er is voor elk wat wils. Het is de bedoeling dat verenigingen en stichtingen makkelijker en sneller wegwijs worden in “subsidieland”.

Of het nu gaat om de buurtbus, de jaarlijkse voorstelling van de amateurtoneelvereniging of het kopen van materiaal voor de lokale sportclub, het kost allemaal geld. En als geld om activiteiten of projecten te financieren niet zomaar voorhanden is, moet er naar andere middelen gezocht worden. En al snel hoor je dan: “laten we subsidie aanvragen!”. Op zich geen slecht idee, in veel gevallen is er namelijk wel een subsidiepotje te vinden. Maar dat is dan ook meteen het pijnpunt: waar moet je (beginnen te) zoeken? Want door de toename van het aantal subsidies is het niet altijd makkelijk snel en efficiënt de juiste geldstroom aan het juiste project te koppelen.

Het is door die toename van het aantal regelingen dat ook gemeenten steeds vaker geconfronteerd worden met vragen over de verschillende geldstromen. Met de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning is het werkterrein van de gemeente nog groter geworden. Bovendien kan de gemeente niet altijd alle goede initiatieven subsidiëren. De gemeentebegroting biedt niet altijd voldoende ruimte. Met dit elektronisch loket geeft de gemeente een extra dienstverlening aan actieve verenigingen en stichtingen. Alle vrijwilligersorganisaties ontvangen binnenkort een brief of een mail waarin een toelichting staat opgenomen.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *