Samenwerking ICT tussen gemeenten Raalte en Deventer

regiosallandwedstrijd.jpgRAALTE/DEVENTER – De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Raalte en Deventer hebben op 3 maart besloten om intensief te gaan samenwerken op het gebied van ICT. Binnenkort ondertekenen de verantwoordelijke wethouders de samenwerkovereenkomst.

Wethouder Gosse Hiemstra: “Ik ben blij dat er weer een terrein is waarop de gemeenten Deventer en Raalte samenwerken, op deze manier maken we optimaal gebruik van elkaars kennis en kunde.”

De afdeling automatisering van de gemeente Deventer ondersteunt straks, samen met de ICT-medewerkers van Raalte, vanuit Deventer ook de gemeente Raalte. Medewerkers van beide gemeenten werken op roulatiebasis ook in Raalte.

De samenwerking bevordert de kwaliteit en de continuïteit van de dienstverlening aan de inwoners van beide gemeenten. Bovendien wordt het ICT-beheer minder kwetsbaar. Beide gemeenten verwachten door deze samenwerking kosten te besparen. Tenslotte is de verwachting dat door de wederzijdse kennis te delen, de kwaliteit verbetert en er door schaalvergroting goedkoper kan worden ingekocht.

De samenwerking wordt in de loop van 2009 en 2010 gefaseerd ingevoerd.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *