Alain Clark komt naar Raalte tijdens Pinkster Party - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Alain Clark komt naar Raalte tijdens Pinkster Party

RAALTE – Alain Clark, de zonder twijfel beste Nederlandse funk- en soulzanger van dit moment komt naar Raalte. Op zaterdagavond 30 mei zal hij op het festivalterrein de Domineeskamp de hoofdact zijn op de Raalter Pinkster Party, het jaarlijkse feestje voorafgaand aan Ribs & Blues op eerste en tweede pinksterdag.

Voor zijn vele fans een buitenkansje want na Nederland staat Europa op het punt hem te ontdekken. Het uitbrengen van een begin maart verwachte live-CD, eind vorig jaar opgenomen in een met 5500 fans uitverkochte Heineken Music Hall, moest zelfs voor onbekende tijd uitgesteld worden. Clarke heeft het gewoon te druk met optredens in binnen- en buitenland. Op zijn lijstje staan al onder meer Noorderslag en North Sea Jazz. Zijn optreden op de Raalter Pinkster Party kon voorlopig wel eens van zijn laatste optredens in Oost-Nederland zijn.

Kaarten voor het optreden in Raalte kosten in de voorverkoop slechts 10 euro. Op zaterdagavond 30 mei zelf is dat 15 euro. De voorverkoop begint binnenkort via de site www.ribsenblues.nl en bij de ANWB/VVV en C1000 Erik Kroeze Domineeskamp in Raalte.

Met het onvervalste, in Los Angeles opgenomen soulalbum ‘Live It Out’ in 2007 bereikte Alain Clark de tweede plaats in de Nederlandse album top-100 en is inmiddels dubbel platina. Dat gold ook voor de van dit album getrokken singles  ‘Father & Friend’en ‘This Ain’t Gonna Work’. Het onverbloemde soulalbum maakte een verpletterende indruk dankzij de krachtige, doorleefde soulsongs die schaamteloos vertellen over echte liefdes, over opofferingen en de ware vader-zoon-relatie. En passant schuift Alain de oppervlakkigheid waarmee de muziekindustrie echte muziek vaak negeert ter zijde, al is  zijn eigen album dan een gelukkige uitzondering op de regel.

Alain Clark werkte bij de opnames in Los Angeles samen met Steve Gadd, één van de beste drummers ter wereld en bekend door zijn werk met Steely Dan, Paul Simon en James Taylor.

Voor Alain Clark zijn leven en muziek nauwelijks te scheiden. “Muziek gaat over je vrienden, over je ouders, over hoe je in de file staat. Maar mijn soul gaat ook over twijfels, teleurstellingen, blijdschap en over Reva, de vrouw in mijn leven. Dat is mijn heel mooie bitterzoete realiteit. Dat is precies wat ik beleef. Nu zing ik ergens over in tegenstelling tot vroeger. Over gevoel.”

Foto's 3
Alain Clark komt naar Raalte tijdens Pinkster Party - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Alain Clark komt naar Raalte tijdens Pinkster Party - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Artikel delen:
Reactie 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *