Wethouder opent Boomfeestdag met leerlingen Peperhof

img_9121.jpgWIJHE – Op woensdag 18 maart is het Boomfeestdag. Dit keer zijn leerlingen van groep 8 van de Peperhof te gast bij deze feestelijke dag dat in het teken van ‘groen’ staat. Aan de kinderen de eer om struiken en planten te herplanten aan de Kolkweiden en Wittemerslag in de gemeente Olst-Wijhe.

Wethouder Cor van den Berg opent de feestelijke activiteiten voor de leerlingen van de Wijhese basisschool.

Onlangs zijn de Kolkweiden en de Wittemerslag in goed overleg met de bewoners gerenoveerd. Er zijn parkeerplaatsen aangelegd, het versleten groen en enkele bomen zijn gerooid en ook de speelvoorzieningen zijn vernieuwd. Tijdens Boomfeestdag planten de kinderen planten en struiken. De aannemer zorgt ervoor dat het plantwerk wordt gecompleteerd en rondt het geheel af door de gazons opnieuw te profileren en in te zaaien.

De leerlingen van groep 8 van de Perperhof hebben al goede instructies ontvangen over het planten van groen. Leo Roelvink, oud groenmedewerker van de gemeente Olst-Wijhe, wist de kinderen te boeien met een gastles over groen. Hij gaf uitleg over het nut van bomen en struiken en vertelde over de soorten groen die de kleine groenmedewerkers van de Boomfeestdag zelf gaan planten.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *