Alain Clark beste mannelijke artiest bij uitrijking Edisons - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Alain Clark beste mannelijke artiest bij uitrijking Edisons

RAALTE – Alain Clark is zondag (22 maart) uitgeroepen tot beste mannelijke artiest van 2008 in Nederland. Een vakjury onder leiding van popjournalist Leo Blokhuis koos tijdens de uitreiking van de roemruchte Edisons voor de funk- en soulzanger, die daarmee de andere twee genomineerden Jan Smit en Armin van Buren achter zich liet.

Alain Clark treedt zaterdagavond 30 mei op de Raalter Pinkster Party op. De voorverkoop hiervan is inmiddels al begonnen.

Bij de uitreiking van de Edisons in Rotterdam scoorde vooral Marco Borsato. Twee van de 6 Edisons gingen naar hem voor respectievelijk de beste single van 2008, ‘Dochters’ en de beste cd ‘Wit Licht’. Deze 2 prijzen werden door het publiek bepaald.

De vakjury koos de andere 4 winnaars. Naast Clark als beste zanger van 2008 werd Ilse DeLange gekozen als beste zangeres. De Almelose liet Marike Jager en Trijntje Oosterhuis achter zich. Beste band werd Blöf en Sabrina Starke werd uitgeroepen tot meestbelovende nieuwkomer.

Alex Roeka en Ronald Goedemondt wonnen de felbegeerde beeldjes in de categorieën Comedy en Kleinkunst. De Edison Pop Awards-prijzen zijn de afgelopen twee jaar niet uitgereikt. De laatste keer wonnen Anouk, Jan Smit en De Jeugd van Tegenwoordig. De Edisons zijn de oudste Nederlandse muziekprijzen. Sinds dit jaar kunnen alleen artiesten van eigen bodem ervoor in aanmerking komen.

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *