Dankzij sponsorovereenkomst mogelijk carnaval in Dalfsen - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Dankzij sponsorovereenkomst mogelijk carnaval in Dalfsen

HEINO/DALFSEN – Dalfsen is een witte vlek op de kaart van carnavalsvierend Salland. Waar in dorpen als Raalte, Lemelerveld, Heino en Hoonhorst een groot deel van de bevolking zich vol overgave in het feest der zotten stort, blijft het bij of onder de blauwe bogen angstvallig stil.

De kans bestaat echter dat daar binnenkort verandering in komt. Bij Dabeko, groothandel in banden en automaterialen, is onlangs tijdens de ondertekening van een sponsorovereenkomst in ieder geval een goede aanzet gegeven.

Directeur Anton van der Kolk en zijn partner Thecla kregen een illuster gezelschap op bezoek, te weten Prins Erik II, Adjudant Toon en de Raad van Elf van carnavalsvereniging de Sökkestoppers uit Heino. Dabeko heeft zich namelijk bereid verklaard om minimaal drie jaar lang hoofdsponsor te worden van de autorodeo, die door de Sökkestoppers in het laatste weekend van augustus wordt georganiseerd. Dit spectaculaire evenement trekt zowel veel deelnemers als kijkers.

Nadat Van der Kolk en René Oosterlaar als voorzitter van de autorodeocommissie de handtekeningen hadden gezet, barstte er nog een leuk feestje los. Het feestgedruis werd echter onderbroken om de directeur van Dabeko te benoemen tot Prins Tone van carnavalsvereniging ‘Het Vergulde Pookje’ in oprichting. Zijn partner Thecla werd bij de gelegenheid benoemd tot adjudant. Beiden kregen een steek op het hoofd gezet, een gouden vlinderstrikje om de nek en de handen werden in witte handschoenen gestoken.

Bij de benoeming tot Prins Carnaval hoort natuurlijk een heuse proclamatie, die speciaal voor deze gelegenheid door de Sökkestoppers was opgesteld. Een ontroerde Van der Kolk begreep de boodschap en hij gaf aan zich als Prins Tone de Eerste hard te willen maken om het carnaval in Dalfsen van de grond te krijgen. ‘Tenslotte is men hier wel eens een keer toe aan een goed feestje’, aldus de Dabeko-eigenaar, die na ruggespraak met de uitbater aangaf dat café Het Oude Station voorlopig als residentie gaat dienen. De ‘buren uit Heino’ schonken de nieuwe carnavalsvereniging in ieder geval al een startsubsidie door de ter plekke geserveerde haringen op te kopen en vervolgens weer te doneren. Dit visje zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen.

Foto's 2
Dankzij sponsorovereenkomst mogelijk carnaval in Dalfsen - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *