Uitwisselingsproject tussen Mpongwe en Landstede Raalte

RAALTE – In juli van dit jaar gaan gedurende 3 weken 20 jongeren van Landstede Salland ervaren hoe het leven in Zambia is. De jongeren volgen een beroepsopleidingen en komen o.a. uit de regio Raalte, Deventer, Nijverdal, Heeten en Borne. Ze zullen samen optrekken met 20 jongeren in Mpongwe in Zambia.
De stichting ‘Geef de kinderen van Mpongwe een toekomst’ verzorgt het verblijf van deze jongeren en zet samen met hen het uitwisselingsprogramma op. De jongeren zullen ondersteund worden door vijf begeleiders gedurende het gehele project.

De jongeren van Landstede Salland hebben samen een projectnaam bedacht genaamd: Landstede en Mpongwe Together One. Dit project is voor de jongeren een belangrijk onderdeel van hun beroepsopleiding. Ook de 20 jongeren uit Mpongwe komen in augustus naar Nederland. Op deze manier hopen zij veel van elkaar te leren. In de vele ontmoetingen op allerlei terreinen zoals onderwijs, werk, sport, cultuur is hiertoe alle gelegenheid voor.

De 20 jongeren van Landstede gaan in Mpongwe veel doen. Ze helpen mee in het plaatselijke ziekenhuis. Ze gaan de weeskinderen van Mpongwe een mooie dag bezorgen. Er wordt een zonnepaneel en een waterpomp geïnstalleerd. En er worden diverse sportevenementen georganiseerd.

Om dit voor elkaar te krijgen gaan zij verschillende acties op touw zetten, om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ook diensten en goederen zijn welkom. De 20 jongeren hebben hiervoor een projectorganisatie opgezet met daarin werkgroepen voor o.a. Acties & Evenementen, PR en Sponsoring.

Er wordt veel op touw gezet door de werkgroepen. Voor het vertrek naar Mpongwe worden alle voorbereidingen gepleegd, veel acties uitgevoerd en worden evenementen georganiseerd. Ook na terugkomst in Nederland zullen de jongeren veel organiseren. Dan vooral om de ervaring te delen met anderen. Dit doen zij door o.a. workshops te geven en informatiebijeenkomsten te organiseren. Ook wordt er een website ontwikkeld waarop alle informatie over het Project Landstede en Mpongwe Together One komt te staan. Bij de sponsoracties benaderen zij bedrijven en instellingen. Alle hulp is welkom.

U kunt hun project steunen door een gift te storten op rekeningnummer 354548565 ten name van Landstede en Mpongwe. Voor meer informatie kunt u bellen naar Landstede Salland: 088-8508200. U kunt dan vragen naar Kelly Spin, Jorien Drees, Victor Dotulong of Liesbeth Toet.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *