Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding in Raalte

Politie LogoRAALTE – Dinsdagmorgenvroeg (31 maart) zijn bij de aanhouding op de Haar in Raalte, van een 19-jarige inwoner uit Arnhem, door de politie twee waarschuwingsschoten gelost. De man zat met twee medepassagiers in een auto, waarvan de bestuurder kort daarvoor in Deventer, een stopteken van de politie had genegeerd.

Na een achtervolging, waarbij de snelheden opliepen tot 180 km/h, reed de personenauto zich vast op een paar paaltjes in de Haar. Daarbij werd een politieauto tegen de achterzijde van deze auto gezet om wegrijden te voorkomen. De inzittenden van de auto zijn hierop gevlucht in de richting van de van Kerspelweg. Inmiddels is bekend om welke twee andere passagiers het gaat. Die zullen in een later stadium worden gehoord. Ook tegen hen wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

Over het motief van het negeren van het stopteken en met grote snelheid wegrijden is nog niets bekend. Vooralsnog gaat het om een verkeersmisdrijf (rijden onder invloed/ of rijden zonder rijbewijs). De direct aangehouden verdachte werd gehoord en in vrijheid gesteld.

“Aanvankelijk is op 31 maart in eerdere berichtgeving over dit incident, niet gemeld dat sprake is geweest van vuurwapengebruik door de politie. Die informatie was niet aan het incident van Raalte, maar aan het dossier in Deventer gekoppeld”, aldus de Politie IJsselland. “Woordelijke overdracht naar de afdeling Communicatie en Voorlichting over dit incident vond helaas niet eerder plaats”.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *