Overval Schaarshoek Heino bij Opsporing Verzocht - Foto: Politie IJsselland
Foto: Politie IJsselland

Overval Schaarshoek Heino bij Opsporing Verzocht

HEINO -In de uitzending van AVRO’s Opsporing Verzocht van dinsdag 14 april (21.45 uur, Nederland 1) zal de overval op de eigenaar van het Summercamp in Heino worden behandeld.

Omdat de twee overvallers voorafgaand aan de overval aan het slachtoffer de weg naar Zwolle vroegen, houdt de politie er rekening mee dat de verdachten uit Zwolle afkomstig zijn.

Bij de overval, die plaatsvond op woensdagavond 26 november rond 22:00 uur, werd een 74-jarige man uit Heino in een pand aan de Schaarshoekweg overvallen en mishandeld door twee onbekende mannen. Na aankloppen opende hij de deur en stond daar een onbekende man die de weg vroeg naar Zwolle. Nadat deze man de weg tweemaal was uitgelegd, kwam er opeens een tweede man aanlopen met een bivakmuts op. Deze man sloeg vrijwel direct het slachtoffer tegen zijn hoofd en eiste geld.

Het slachtoffer kreeg, toen de overvallers een kluis niet konden openen, nog diverse klappen en trappen alvorens hij een alarm kon inschakelen. De twee mannen, met een blanke huidskleur, circa 1.75 meter lang en ongeveer 23 jaar, zijn er toen het alarm afging vandoor gegaan. Er werd o.a. een kofferte en een fotocamera weggenomen. De bejaarde man werd met verwondingen aan zijn hoofd en gekneusde ribben overgebracht naar het ziekenhuis.

In de uitzending zullen aanvullende vragen over deze zaak aan het publiek worden gesteld. Tips kunnen gegeven worden via het gratis nummer: 0800-6070 of eventueel anoniem via Bel M. 0800-7000. De uitzending zal de volgende dag worden herhaald en is na afloop ook terug te bekijken via www.opsporingverzocht.nl.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *