Theaterland hoort bij Ribs & Blues festival in Raalte - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Theaterland hoort bij Ribs & Blues festival in Raalte

RAALTE – In slechts enkele jaren is Theaterland tijdens Ribs & Blues uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde onderdelen van het al maar groeiende festival. Jong en oud vermaakten zich afgelopen jaren met de fratsen, grollen, acrobatische toeren en vocale en muzikale grappen van de beste straatartiesten. Dit jaar zijn straatartiesten uit Argentinië, Duitsland en België aanwezig tijdens het Pinksterweekeinde op de Domineeskamp.

Het succes van de afgelopen jaren schept verplichtingen. Daarom is dit jaar nog harder gezocht naar het neusje van de zalm. Dat heeft een internationaal programma opgeleverd met artiesten die in heel Europa (en soms ver daarbuiten) hun sporen hebben verdiend. Op straat natuurlijk, maar ook op festivals en in grote en kleine zalen.

Bij Ribs & Blues zullen ze midden op het terrein optreden. Schuif gewoon maar aan en geniet op zondag- en maandagmiddag (31 mei en 1 juni) van heel verschillende maar altijd leuke optredens van de Argentijnse Maria Peligro, de Vlaamse Amerikaan Dirty Fred en de Duitsers Gregor Wollny en One 4 You. Wie zegt dat onze Oosterburen geen humor hebben zal bedrogen uitkomen!

Een waarschuwing is trouwens wel op zijn plaats…. Zo ben je een argeloos toeschouwer en zo ben je een deelnemer aan de act! You can’t hide!

Alle artiesten treden in een afwisselend continu-programma op. Op het festivalterrein zal duidelijk aangegeven worden welke artiest op welke tijd begint.

Zondag 31 mei

Maria Peligro (ARG)
Maria Peligro brengt een 2 x 30 minuten vertederend spektakel van een op het eerste gezicht verlegen meisje met hoepel. Een clowneske solo van hoelahoep en lenige bewegingen. Maria Peligro won de 1e prijs tijdens Buitenkans in Enschede, het enige festival voor jong en nieuw talent in Nederland Zij kreeg de meeste stemmen omdat volgens de jury haar voorstelling van Europees topniveau is. Treed binnen in dit cirkelvormige en krankzinnige universum. Niet te missen tijdens Ribs & Blues!

Dirty Fred (B/VS)
Ergens tussen politiek correct en incorrect loopt een draad die dunner is dan spinnenrag en op die draad wandelt de Amerikaan Fred doodgemoedereerd heen en weer. Als hij er af valt, en dat gebeurt regelmatig, dan is het zelden aan de kant van het keurige fatsoen. Hardcore-comedy, controversieel, choquerend, vol wansmaak. Wat kun je verwachten van een geflipte, geflopte ex-marinier? Het laatste nieuws is dat hij pogingen doet zich enig gevoel voor verantwoordelijkheid aan te leren, maar dat het vooralsnog bij proberen is gebleven.

Maandag 1 juni

Gregor Wollny (D)
Was heel klein bij de geboorte, heeft hij gehoord, deze Potsdammer geinponem. Jongleert omdat hij dat jonggeleerd heeft en er een vervolgopleiding in heeft gehad. Hij moest wel, want toen zijn ouders zijn maandelijkse toelage stopzetten, bleek zijn blokfluitspel niet hoogwaardig genoeg om enige inkomsten te genereren. Voor schilderijimitator was hij ook al niet in de wieg gelegd. Hetgeen zijn gevoel voor humor wel ten goede is gekomen, gelukkig maar. Wir wollen Wollny!

One 4 You (D)
Heeft een ladder zin zonder een muur? Wel in handen van One 4 You, want die weten niet anders dan dat je ook best een ladder op kunt lopen als het ding rechtop op twee poten staat. ’t Is maar wat je gewend bent. Niemand heeft hen namelijk ooit verteld dat een normaal mens dat niet kan. En ondertussen een beetje jongleren. Vader en zoon treden op met de voorstelling “Taff Enough” Laten we ze maar niet wijzer maken.

Foto's 4
Theaterland hoort bij Ribs & Blues festival in Raalte - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Theaterland hoort bij Ribs & Blues festival in Raalte - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Theaterland hoort bij Ribs & Blues festival in Raalte - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *