Kostbaar Salland onderwerp van fotowedstrijd in Salland

img_3348.jpgSALLAND – Stichting IJssellandschap en de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer willen de schoonheid en verscheidenheid van het Sallandse landschap extra onder de aandacht brengen. Daarom organiseren zij een fotowedstrijd.

Alle hobbyfotografen uit de drie gemeenten worden uitgenodigd om deel te nemen aan de fotowedstrijd Kostbaar Salland. Er zijn mooie prijzen te winnen.

Kostbaar Salland
Houtwallen, kikkerpoelen en hoogstamboomgaarden zijn karakteristiek voor het Sallandse landschap. Het aantal landschapselementen is echter in de loop van de tijd in de regio sterk afgenomen. De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte en de Stichting IJssellandschap willen daarom het mooie landschap van Salland extra onder de aandacht brengen bij het publiek.

De bedoeling is dat ingezonden foto’s gebruikt gaan worden voor publiciteit door de Stichting Kostbaar Salland i.o. De stichting gaat zich inzetten voor het behoud en beheer van het Sallandse cultuurlandschap. Samenwerking wordt daarbij gezocht met onder andere de drie gemeenten en stichting IJssellandschap. Stichting Kostbaar Salland wordt gehuisvest op landgoed De Haere in Olst.

Voorwaarden
De fotowedstrijd loopt tot en met 11 september 2009. Foto’s kunnen gestuurd worden naar fotowedstrijddeventer@gmail.com. Op www.sallandbuiten.nl zijn de voorwaarden te vinden.

De foto’s worden beoordeeld door een beroepsfotograaf, wethouders van Raalte, van Olst-Wijhe en van Deventer en de directeur-rentmeester van Stichting IJssellandschap.

Prijzen
De hoofdprijs voor de mooiste foto is een overnachting voor twee personen, inclusief ontbijt in de prachtige Sallandse Bed & Breakfast Spijkvoorde te Lettele. De tweede is prijs een heerlijke lunch voor twee personen bij Huis de Haere te Olst. De derde prijs is een mand met (h)eerlijke Sallandse streekproducten. De uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op 26 september 2009 op De Haere.

Daarnaast wacht deelnemers onvergetelijke roem. De foto’s zijn voor iedereen te zien op de website www.sallandbuiten.nl. Ook kan de Stichting Kostbaar Salland i.o. gebruik maken van fotomateriaal voor publiciteit.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *