Programma feestweek Lemelerveld bekendgemaakt

feestweek.jpgLEMELERVELD – Net als vorig jaar wordt de feestweek met ‘Lemelerveld on Stage’ geopend op zaterdag 8 augustus. Vanaf 20.30 uur zijn er tal van optredens van Lemelerveldse artiesten met acts, zang, muziek en dans. Later op de avond neemt de all-roundband Go Yellow het stokje over van het lokale talent.

Afscheid van het dahliacorso
Met weemoed wordt er afscheid genomen van één van de jaarlijkse hoogtepunten, het dahliacorso. Dit jaar gaan er zeven grote en drie kleine wagens van start. Ook rijden er vier jeugdwagens mee en worden op drie campings zogenaamde showpanelen gebouwd.

In het centrum is er vanaf 18.00 uur al een show van enkele tientallen gepimpte auto’s. Ook is er vanaf 18.30 uur muziek en entertainment. In de feesttent zal George Baker na de prijsuitreiking ‘Una Paloma Blanca’ laten horen. Muziek voor een brede doelgroep. De toegang voor dit optreden is gratis.

De bezichtiging van de corsowagens is net als vorig jaar op de parkeerplaats bij Reimink. Op vrijdagavond is er rondom de uitreiking van de publieksprijs in de corsotent nog een gezellige avond voor alle wagenbouwers die ooit hebben meegewerkt aan het corso.

Succes verzekerd
Voor de woensdag hoeft alleen maar mooi weer geregeld te worden. Dat is immers een garantie voor een geweldige dag. Lekker napraten, slenteren, prularia kopen en lachen tijdens de ludieke veiling. Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting CliniClowns. De braderie, terrassen en bloaskapel ‘De Heuijschudders’ zorgen vanaf 10.00 uur voor gezellige sfeer.

Op het Kroonplein wordt het het Brasil Panna Knock-Out Tournament gespeeld. In de feesttent wordt genoten op het Lenferink Droomfeest. Eigenlijk begint voor de zaterdag hetzelfde te gelden. Ook dat programma staat inmiddels als een huis. De Mestebeld Truck Games hebben dit jaar met als thema ‘Stout in het Oerwoud’. Spel, strijd, sensatie en humor staan daarbij centraal. Verder die dag tal van activiteiten op het evenemententerrein.

Muziek in de feesttent
Op woensdag is er Goud van Oud met de band Toni Macaroni. De toegang hiervoor is gratis. Dat geldt natuurlijk ook voor het shantyfestival op vrijdagmiddag.

Op donderdagavond staat ‘Dé Normaal Coverband’ op de planken. Zij noemde hun optreden vorig jaar in de tent de meest legendarische en dat willen ze graag overtreffen. Vrijdagavond staat de absolute muzikale topper op het programma. VanVelzen speelt dan met band zijn prachtige songs als ‘Baby get higher’, ‘Burn’ en ‘When summer ends’. De muzikale afsluiting van de feestweek is zaterdag in handen van Boulevard.

Monstertrucks en spektakel op wielen
Spectaculair belooft het optreden van de stuntcrew van de MX action Group te worden. Deze hofleverancier van stunts in films zorgt in een twee uur durende show met auto’s, motoren en monster trucks voor actie en entertainment. De show vindt vrijdag plaats aan de Kerkstraat.

De KokkieBikes ATB Challenge (donderdag) en de Jos Dijkman Scootersprint (zaterdag) gaan op herhaling. De wedstrijden voor de scootersprint tellen dit jaar mee voor het Nederlands Kampioenschap.

Artikel delen:
Reacties 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *