Flinke uitslaande brand na blikseminslag in Olst - Foto: Jasper Hutten
Foto: Jasper Hutten

Flinke uitslaande brand na blikseminslag in Olst

OLST – Door een blikseminslag is er donderdagavond brand ontstaan in twee woningen aan de Roggestraat in Olst. Onze verslaggever ter plaatse meldde een flinke uitslaande brand, uit het dak van de woningen.

Het betreft twee woningen van een serie rijtjeshuizen gelegen aan de rand van Olst. De bewoners van de meest getroffen woning waren op moment van inslag niet thuis. Een hond kon door de brandweer uit huis worden gehaald. Woningen in de omgeving liepen enige waterschade op.

Brandweer van Olst, Wijhe, Deventer en Wesepe kwamen met meerdere tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse. De hulpdiensten spraken van een grote brand. Ondanks dat, heeft de brandweer de brand snel kunnen blussen. Alleen was er nog enige tijd rookvorming zichtbaar.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Het kon haast niet anders, zo’n felle oranje gloed, dat komt niet van het weer. Had de buren nog ge-smst, kijk eens naar buiten, brand of een gloed?

    Hopelijk geen gewonden!

  2. ja het is een grote rommel daar binnen. de woning is op dit moment onbewoonbaar verklaard. ik het vandaag van heel dicht bij gezien. gelukkig geen gewonden en dat is het belangrijkste.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.