Stöppelhaene: Bijzondere feestweek succesvol afgesloten - Foto: PR
Foto: PR

Stöppelhaene: Bijzondere feestweek succesvol afgesloten

RAALTE – De Raalter Stöppelhaene 2009 zijn inmiddels alweer afgelopen. Na 5 dagen lang feesten en genieten is ook de 58ste editie van Stöppelhaene ten einde. De organisatie is tevreden over het verloop van het evenement dat meer dan 200.000 bezoekers telde.

Het evenement is zonder incidenten verlopen. Eén van de hoogtepunten was het bezoek op vrijdag van Koningin Beatrix aan Stöppelhaene, in het kader van haar werkbezoek aan Salland. Haar komst bracht vele mensen op de been.

Ook de traditionele programmaonderdelen zoals het oogstcorso, de Boerendag en het Bloazersfestival konden weer rekenen op grote publieke belangstelling. Salland Culinair, het nieuwe programmaonderdeel op zondag, beleefde een uitstekende première. Talloze bezoekers genoten van de vele nationale en internationale gerechten. Ook over de belangstelling van de andere programmaonderdelen is de organisatie tevreden.

Een bijzonder onderdeel van de Stöppelhaene was dit jaar de bouw van de zandsculptuur op de Grote Markt. Vijf dagen lang hebben twee kunstenaars van de Zandacademie uit zand creaties gemaakt zoals een miniatuur van de toren van de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing, de Sallandse boer en de logo’s van de initiërende organisaties Stöppelhaene en het Raalter Ondernemers Verbond.

De laatste hand aan dit kunstwerk, dat een maand blijft staan, werd gelegd door voorzitter Theo Ogink. Het was meteen zijn laatste officiële handeling voor Stöppelhaene. Ogink wordt per 1 september opgevolgd door Henk Robben. Voor Paulien Bulstra was dit de laatste Stöppelhaene als penningmeester. Frans Wichink is haar opvolger.

Regio Salland hoopt dat u ook heeft genoten van dit evenement en de fotoreportages ervan op deze website. Helaas niet al onze artikelen verschenen volgens planning, maar we hebben voor u toch een uitgebreide sfeerimpressie op touw weten te zetten. Heeft u ook genoten, of wilt u een foto in groter formaat ontvangen? Mail naar redactie@regiosalland.nl!

Lees meer artikelen over:
Artikel delen:
Reacties 2
 1. 200.000 ?????????? 😡
  Hoe tel je dit eigenlijk?
  Grove schatting met wat we zelf hebben gezien.
  Woensdagavond: 1000 50 plussers in de tent en een paar honderd op de markt.
  Optocht 35.000
  Donderdag avond: 7500 stoppelveld en 100 man op de markt
  Vrijdag 25.000 + 300 politie
  vrijdag avond: 5000
  Zaterdag: 20.000 max
  Zaterdagavond 6000 stoppelveld en 100 50 plussers op markt
  Zondag: 10.000 man door heel Raalte.

  Kom grofweg tot iets meer dan 100.000. 😡

 2. Zo slimmerik.. ervoor gestudeerd begrijp ik??? (NOT)
  Hoe tel je dit eigenlijk?

  wat dacht je van de kaartverkoop op donderdag?
  het tellen(middels klikkers) bij de ingang.
  kennis van de hoeveelheid mensen op een bepaald aantal vierkante meter. in de tenten en voor de mainstage..

  mensen op kermis, markt en de zwaan(allemaal stoppelhaene terrein)

  ik begrijp uit jou reactie dat jij 5 dagen op stoppelhaene hebt gelopen van 09:00 uur tot 03:00 uur en niks anders hebt gedaan dan mensen tellen?
  ga je ergens anders druk om maken!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *