Afwisselend najaarsconcert door Wijhes Mannenkoor

WijheWIJHE – Het Wijhes Mannenkoor geeft op zaterdag 17 oktober om 20.00 uur haar jaarlijkse Najaarsconcert in de Nicolaaskerk te Wijhe. Medewerking wordt verleend door het Christelijk Gemengd Koor de Zeeklank uit Vollenhove.

Het Wijhes Mannenkoor staat onder inspirerende leiding van dirigente Bea Schreurs met Gerrit Koele achter de piano. Het inmiddels uit vijfenvijftig leden bestaande Wijhes Mannenkoor brengt ook dit keer weer een grote variatie aan liederen ten gehore. Naast klassieke werken en geestelijk nummers zijn er weer diverse lichte en stemmige nummers te beluisteren.

Zo staan werken met tekst van Annie M.G. Schmidt, het Halleluja van Leonard Cohen en Bring Him Home uit de musical Les Misérables op het programma. De solist van het mannenkoor Beert van Oene (eerste tenor) vertolkt in een aantal liederen weer zijn eigen partij en Yvonne Schreurs verleent haar medewerking met de dwarsfluit.

Ook het gemengde koor de Zeeklank is niet zo maar een koor. Het telt maar liefst zeventig leden en staat onder deskundige leiding van dirigent Johan Bredewout. Het koor brengt voornamelijk eigentijdse geestelijke liederen ten gehore, waarvan een belangrijk deel wordt gevormd door de compositie en arrangementen van de dirigent zelf. Dit gemengde koor treedt op in binnen- en buitenland en werkte mee aan radio- en tv opnamen.

Het concert in Wijhe belooft met de zang van beide grote koren weer een sfeervolle muzikale avond te worden, waarbij de koren gezamenlijk zullen afsluiten met het “Glory Halleluja”. De aanvang op zaterdag 17 oktober is om 20.00 uur in de Nicolaaskerk in Wijhe (open: 19:30). De entreeprijs bedraagt € 7.50 euro per persoon bij de entree en € 6 in de voorverkoop bij Micomode aan de Langstraat in Wijhe.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *