Nieuw publieksnummer gemeenten Olst-Wijhe en Deventer

OlstOLST-WIJHE/DEVENTER – De gemeenten Deventer en Olst-Wijhe lanceren op 1 oktober één gezamenlijk telefoonnummer. Het nummer 14 0570 (14+netnummer) is vanaf dan hét publieksnummer voor de gemeenten met het netnummer 0570, dus voor Deventer en Olst-Wijhe.

Uniek in Nederland is het gebruik van spraakherkenning voor de doorgeleiding naar de juiste gemeente. Het nieuwe nummer wordt ingevoerd in het kader van het landelijke bereikbaarheidsprogramma ‘Overheid heeft Antwoord’.

Bijzonder aan 14 0570 is dat bellers via spraakherkenning worden doorgeleid naar hun eigen gemeente. Een computer vraagt voor welke gemeente er wordt gebeld. Door de herkenning van de woorden Olst, Wijhe, Olst-Wijhe en Deventer worden bellers vervolgens naar de juiste gemeente doorgeleid. Dit is in Nederland uniek.

Gemeente heeft antwoord
Vanaf 2015 zijn gemeenten dé ingang van de overheid voor burgers, bedrijven en instellingen. Voor nagenoeg alle vragen en transacties kunnen burgers in de toekomst terecht bij hun gemeente. Dit kan via verschillende kanalen: fysiek aan de balie, via internet/e-mail, schriftelijk en telefonisch. Om deze doelstelling mogelijk te maken, is landelijk gekozen voor de invoering van het ‘Gemeente heeft Antwoord- concept’. Een belangrijke stap in het creëren van één uniforme transparante overheid die de burger centraal stelt.

Convenant
Wethouder Gosse Hiemstra van de gemeente Deventer en Wiepke Maljers, Plaatsvervangend Programmadirecteur ‘Overheid heeft Antwoord’ en burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe ondertekenen dit bijzondere convenant morgen. Het bijzondere karakter van de overeenkomst wordt onderstreept door de videoboodschap van de staatssecretaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ank Bijleveld.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *