Start bouw nieuwe speelplaatsen in Lemelerveld

LemelerveldLEMELERVELD – In de gemeente Dalfsen wordt volop gewerkt om verschillende speelvoorzieningen voor de jeugd te realiseren. Zo wordt binnenkort gestart met werkzaamheden voor een speelplaats in de wijk Nieuwe Landen in Lemelerveld.

Nieuwe Landen
In het bestemmingsplan de Nieuwe Landen is een brede groenstrook gereserveerd voor alle speelplaatsen in de wijk. Deze groenstrook loopt dwars door de wijk. Deze groenstrook is opgedeeld in 3 speelplaatsen. In de bovenste groenstrook komt een speelplaats voor kinderen in de leeftijd van 0-9 jaar, in de middelste groenstrook komt een speelplaats voor kinderen in leeftijd van 6-12 jaar en in de onderste groenstrook komt een speelplaats voor de jeugd tot 18 jaar. Hier staat ook al een pannaveld.

In juni 2009 is een inloopbijeenkomst georganiseerd voor de bewoners waarbij drie leveranciers zichzelf presenteerden aan de hand van gemaakte ontwerpen. De leveranciers verschilden van elkaar door materiaalgebruik en uitstraling. De bezoekers konden hun voorkeur uitspreken voor een leverancier en zich opgeven voor een werkgroep die de verdere invulling geeft aan de inrichting speelplaats. Er waren 16 gezinnen aanwezig op de inloopbijeenkomst.

Ontwerp
In juli is de keuze gemaakt voor leverancier KOMPAN. Deze leverancier combineert hout met metaal en kunststof. In september is een bijeenkomst geweest van de werkgroep. De leverancier gaf toelichting op het ontwerp zoals het tijdens de inloopbijeenkomst is gepresenteerd. De werkgroep had een aantal opmerkingen op het ontwerp en dit heeft geresulteerd in de aanpassing van het ontwerp voor de speelplaatsen voor de leeftijdsgroepen 0-9 jaar en 6-12 jaar.

In samenwerking met de jeugdwelzijnswerker is de jeugd van Lemelerveld benaderd over de inrichting van de speelplaats voor de jeugd tot 18 jaar. Hierbij waren twee ontwerpen richtinggevend. Gekozen is voor een combinatie van beide ontwerpen. De ontwerpen zijn te vinden op de website van de gemeente Dalfsen. Voor de inrichting van de speelplaatsen is in totaal € 100.000,- beschikbaar. De verwachting is dat voor de kerst de aanleg is afgerond.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *