Nieuwe gezonde weken gaan van start in gemeente Raalte

RaalteRAALTE – De komende twee weken zijn er vijf basisscholen die starten met het project ‘een gezonde week op een gezonde school’. De Hartkamp, St. Jozefschool, De Zonnehof en De Korenbloem starten op maandag 2 november. Basisschool De Horizon start een week later.

Tijdens de opening op De Hartkamp is er extra aandacht voor het project “IK LekkerFit!?”. Dit lesprogramma voor de basisschool, heeft als doel overgewicht bij kinderen te voorkomen. De methode bestaat uit een reeks van acht lessen per leerjaar voor groep 1 tot en met 8. In de lessen wordt aandacht besteed aan de thema’s voeding, bewegen en het maken van gezonde keuzes. Tijdens de opening vertelt projectleider Maaike Heethaar meer over de inhoud van het project.

De Hartkamp is de eerste basisschool die mee doet aan het project, dat deels door de gemeente Raalte gesubsidieerd wordt. Hiernaast zijn er diverse activiteiten georganiseerd en zal Sharina van Dort, international en handbalster bij GIBO Groep Kwiek, wat komen vertellen over haar handballeven.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *