Informatieavond over infocentrum IJssel bij Den Nul

Den NulDEN NUL – Nabij de uiterwaarden van Den Nul wordt een infocentrum gebouwd, gericht op ontmoeting, informatie en educatie over natuur en cultuurhistorie. Het betreft een samenwerkingsproject tussen SallandWonen, Staatsbosbeheer, JP van den Bent stichting en Historische Vereniging ‘t Olster Erfgoed.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Europese subsidie. Het infocentrum zal onder andere gebruikt worden voor het geven van informatie, rondleidingen en exposities over de flora en fauna langs de IJssel, toeristische activiteiten, cultuur en historie van de IJsselstreek, informatie over hoogstamfruit, etc. In het infocentrum wordt ook een winkel en horecagedeelte ingericht.

De bouwactiviteiten van het Infocentrum IJssel gaan binnenkort beginnen met een uitgebreid archeologisch onderzoek. Begin 2010 zal de echte bouw starten.

Informatieavond maandag 23 november
Graag willen de deelnemende partijen u het definitieve plan presenteren. Zij willen u ook op de hoogte brengen van wat er wanneer allemaal gaat gebeuren met betrekking tot de bouwperiode, na de bouw en de verkeersafwikkeling. Deze deelnemende partijen zijn: SallandWonen, Stichting Kulturhus Olst-Wijhe, gemeente Olst-Wijhe, Dienst Landelijk Gebied, provincie Overijssel, Staatsbosbeheer, Vereniging ‘t Olster Erfgoed en JP van den Bent stichting.

U bent van harte welkom op maandag 23 november bij Café-restaurant Ripperda te Den Nul. Na een presentatie voor alle aanwezigen kunt u aansluitend zelf bij de verschillende partijen antwoorden krijgen op uw vragen. De bijeenkomst begint om 20:00 uur.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *