Vrouw (86) van pinpas beroofd in haar woning in Wijhe

Politie LogoWIJHE – Op dinsdagavond (29 december) werd een 86-jarige inwoonster van Wijhe het slachtoffer van diefstal van haar pinpas. Een onbekende vrouw had bij haar woning aan de Molenstraat aangebeld en deed zich voor als medewerkster van een hulpverleningsinstantie.

Zij wist op deze wijze in de woning van de vrouw uit Wijhe te komen en zij wist de vrouw aan de praat te houden door haar allerlei vragen te stellen. In een onbewaakt ogenblik wist de onbekende vrouw of mogelijk een handlang(st)er de pinpas en de pincode van de 86-jarige vrouw te bemachtigen. De vrouw miste later op de avond haar pinpas en toen bleek bij controle van de bank er een groot bedrag van haar bankrekening te zijn afgeschreven.

De politie waarschuwt voor deze manier van oplichting en raadt mensen aan om geen mensen van organisaties in huis te laten die zonder afspraak langskomen en zich niet kunnen identificeren. Laat iemand zeker niet binnen als u nog nooit contact heeft gehad met de organisatie waarvoor men zegt te werken.

Bel als u het niet vertrouwt, eerst met de organisatie waarvoor men zegt te werken om te controleren of een medewerker daar wel werkt. Zoek het nummer op in de telefoongids en gebruik geen nummer dat men u aan de deur geeft. Geef aan de persoon aan de deur ook aan dat u gaat bellen en doe de deur dicht als u gaat bellen. Als de persoon niet wil dat u gaat bellen of hier niet op wil wachten, dan weet u genoeg. Neem dan contact op met de politie op tel. nr. 0900-8844 en geef aan wat u zojuist is overkomen.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *