Maandelijks openbaar Alzheimer Café in centrum Raalte - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Maandelijks openbaar Alzheimer Café in centrum Raalte

RAALTE – Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

De gasten praten met elkaar over de dingen die zij meemaken, over dementie en over mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Het programma duurt ongeveer twee uur.

Afgelopen maand was huisarts P. Hoogwater de gastspreker. Zij vertelde over het niet pluis gevoel. Wat kan in die situatie de huisarts voor u betekenen. Mw. Hoogwater vertelde zeer geanimeerd en liet haar betrokkenheid met de mensen met dementie merken. Ze vertelde zeer zeker ook oog te hebben voor de mantelzorgers en kon zich erg vinden in de slogan van Alzheimer Nederland. “Hij lijdt aan dementie, zij heeft het”.

De avond werd helaas door het slechte weer niet zo druk bezocht, maar de aanwezigen vonden het een interessante en leerzame avond. Op 2 februari is het onderwerp “Wat is er met mij aan de hand”. Deze avond is geriater uit het Deventer Ziekenhuis mw. E. Elbrecht te gast. Zij zal vertellen wat een geriatrisch onderzoek is en hoe het in zijn werk gaat.

Ook zij zal het eerste half uur geïnterviewd worden door de gespreksleider, na de pauze is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Iedereen is van harte welkom
In het Alzheimer Café staat iedere avond een boeken-/foldertafel. Hierop ligt informatie over de verschillende vormen van dementie. Maar ook praktische informatie kunt u hier vinden over b.v. activiteiten, vakanties, ed. Ook het jaarprogramma van Alzheimer Café ligt klaar zodat u kunt zien welke onderwerpen dit jaar besproken worden. Alle folders kunt u vrij meenemen. Tevens liggen er boeken over het onderwerp dementie, deze zijn te koop. De gehele avond zijn er vrijwilligers en professionals aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Het Alzheimer Café Raalte wordt gehouden in het Annahuis (naast de Plaskerk). In verband met verbouwingswerkzaamheden wordt vanaf mei 2010 het Alzheimer Café tijdelijk in het Parochiezaaltje bij de R.K. Pauluskerk gehouden.

Iedere eerste dinsdag van de maand is er een bijeenkomst, met uitzondering van de maanden augustus en december. Het programma begint om 19.30 uur en wordt rond 21.30 uur afgesloten. U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom. U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis. De koffie staat klaar en deze wordt u aangeboden door Alzheimer Nederland.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *