E.team van start bij project “Besparen loont!” in Raalte - Foto: Gemeente Raalte
Foto: Gemeente Raalte

E.team van start bij project “Besparen loont!” in Raalte

RAALTE – Gisteren (vrijdag 26 februari) heeft wethouder Ben Haarman energiebesparende producten uitgereikt aan het eerste Energie-team (E.team) van het project Besparen loont. Zij ontvingen de producten zodat ze hier alvast ervaring mee konden opdoen.

Besparen Loont! is een duurzaamheidsproject van de gemeente Raalte en richt zich op energiebesparing in de woning.

Een E.team bestaat uit twee opgeleide energieadviseurs die bij huishoudens in Raalte tegen een geringe vergoeding een advies op maat voor energiebesparing kunnen geven. Per woning maakt het E.team een opname met een lijst met energiebesparende producten. Uit deze lijst met producten kan de bewoner een keuze maken. Het E.team heeft alle producten al bij zich en kan in veel gevallen de producten voor de bewoners meteen plaatsen.

Huishoudens in Raalte met een minimum inkomen krijgen het advies en een energiepakket gratis aangeboden. Op basis van het advies wordt per huishouden een pakket energiebesparende producten ter waarde van € 50,00 samengesteld. De producten worden ook zoveel mogelijk meteen geplaatst

Eerste energieadvies in mei
Het project is nu nog volop in voorbereiding, de E.teams worden opgeleid en alle energiebesparende producten moeten nog besteld worden. In mei gaan de teams op pad voor de eerste energieadviezen. Binnenkort wordt via de media bekend gemaakt hoe en wanneer u zich kunt aanmelden. De huishoudens in Raalte met een minimum inkomen worden persoonlijk benaderd.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.