Hoefsmid (58) slaat paard bewusteloos

hoefsmid.jpgOLST-WIJHE – Een 58-jarige hoefsmid uit de gemeente Olst-Wijhe heeft een paard bewusteloos geslagen met een hamer, meld de Stentor. Hij heeft het één jaar oude dier eerst in de buik getrapt en daarna nog een paar flinke klappen op de ribben en het voorhoofd gegeven. Daardoor raakte het paard uiteindelijk bewusteloos.

De hoefsmid was het dier aan het bekappen, toen het dier in paniek raakte. Daarop begon de hoefsmid te trappen en met zijn hamer te slaan.

Deze zaak kwam aan het licht, nadat de LID (Landelijke Inspectie Dierenbescherming) een aantal meldingen heeft gehad van ooggetuigen.

De hoefsmid mag zijn beroep nog steeds uitoefenen, maar heeft hiervoor wel van de LID een proces-verbaal gekregen. Momenteel is het niet duidelijk of hij voor de rechter moet komen, dit moet nog door het OM worden beslist.

Het paard is inmiddels hersteld van zijn verwondingen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. och och dikke vette stumperd zo iets doe je niet eens met paarden en vooral niet met een 1 jarige paard dat dier kent bijna nog niks en dan ook nog gaan slaan jij had bewusteloos geslagen moeten worden gek hij moet gelijk ontslagen worden. en nooit iets met dieren meer krijgen en ik wil hem nooit als hoefsmid hebben sukkel. 😡 😡 😡 😡 🙁 🙁 🙁

    shelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *