Stichting Molen Fakkert ontvangt stimuleringsprijs - Foto: Gemeente Dalfsen
Foto: Gemeente Dalfsen

Stichting Molen Fakkert ontvangt stimuleringsprijs

HOONHORST – Op woensdagavond 28 april heeft Stichting Molen Fakkert Hoonhorst de toeristische stimuleringsprijs ontvangen. Dat gebeurde op de Toeristische Avond in Hoonhorst, georganiseerd door de toeristische klankbordgroep van de gemeente Dalfsen.

De prijs werd uitgereikt door Jan van den Berg, voorzitter van de toeristische klankbordgroep. De toeristische avond was een inspirerende avond, met ondernemers, stichtingen en andere organisaties die zich richten op recreatie en toerisme in de gemeente Dalfsen.

Twee gastsprekers verzorgden interessante presentaties; één over de restauratie van molen Fakkert in Hoonhorst en één over het provinciaal beleid op het gebied van recreatie en toerisme. Daarnaast hebben de aanwezigen door te speeddaten in korte tijd veel verschillende mensen gesproken, met verschillende achtergronden maar allen met een warm hart voor recreatie en toerisme.

De Stichting Molen Fakkert Hoonhorst heeft de toeristische stimuleringsprijs ontvangen. Al enkele jaren zet de stichting zich in voor het behoud en de restauratie van de molen en ook voor beleving van deze culturele plek. Molen Fakkert wordt gerestaureerd. Eind 2011 is de molen weer geheel maalvaardig en is Hoonhorst een stuk historie rijker. De toeristische klankbordgroep hoopt dat de stimuleringsprijs een steun in de rug is om de activiteiten van de molenstichting breder onder de aandacht te brengen.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *