Kernenbezoek in Welsum blijkt inspirerende dag

WELSUM – Het kernenbezoek op dinsdag 1 juni aan Welsum startte met een boeiend werkbezoek aan het familiebedrijf Veldkamp Sierteelt in Welsum. Het bestuur van Plaatselijk Belang Welsum was hier ook bij aanwezig.

’s Avonds waren zo’n 60 inwoners in het dorpshuis aanwezig. Nadat het college het nieuwe coalitieakkoord had toegelicht werd buitendienstmedewerker John Maatman voorgesteld als de nieuwe kernbeheerder van Welsum. Hij wordt specifiek verantwoordelijk voor de openbare ruimte in Welsum en zal kleine gebreken waar mogelijk direct verhelpen.

Aan de inwoners werd duidelijk gemaakt dat ze meldingen en klachten door kunnen geven aan de gemeente via de balie van het klantcontactcentrum, de telefoon, per mail of via de website. De inwoners van Welsum stelden vragen aan de burgemeester en de wethouders over o.a. de verlichting, ruimte voor de rivier en glasvezel.

Resultaten dorpsontwikkelingsplan
Een jaar geleden zijn de werkgroepen die zijn ingesteld naar aanleiding van het dorpsontwikkelingsplan (dop) Welsum gestart met allerlei plannen en ideeën. Onder leiding van José Tromp lieten vertegenwoordigers van de werkgroepen zien wat er allemaal al is gebeurd en nog staat te gebeuren. En dat was heel wat.

Burgemeester Ton Strien: “Wat een heerlijke avond. Wij zijn zeer geïnspireerd door wat er in Welsum allemaal tot stand is gebracht. Er is veel gedaan voor en met kinderen c.q. jeugd, in het landschap, voor verkeersveiligheid en één werkgroep heeft De Welsumse Dorpsgids uitgebracht met alle voorzieningen in Welsum. Die heb ik vanavond overhandigd gekregen”.

Informatieavond nieuwbouwlocaties
De werkgroep Bouwen heeft mee geadviseerd om te komen tot goede locaties voor nieuwe woningbouw en een goede ontsluiting van Welsum. Hiervoor wordt nu een beeldkwaliteitsplan uitgewerkt en dit wordt door de gemeente financieel doorgerekend.

De werkgroep Bouwen en de gemeente maakten tijdens het kernenbezoek bekend dat op dinsdag 31 augustus 2010 een informatieavond wordt georganiseerd voor alle inwoners van Welsum om de plannen voor de nieuwbouw en infrastructuur in Welsum te presenteren.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *