Budget beschikbaar voor kruispunt N35 Mariënheem - Foto: Gemeente Raalte
Foto: Gemeente Raalte

Budget beschikbaar voor kruispunt N35 Mariënheem

MARIËNHEEM – Op verzoek van Plaatselijk Belang Mariënheem heeft Rijkswaterstaat besloten budget beschikbaar te stellen voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op het kruispunt N35 – Hellendoornseweg – de De Jongstraat. De linksafstroken worden ingekort, er worden middengeleiders aangebracht, het kruisingsvlak krijgt een andere kleur en er komt een oversteekgelegenheid voor fietsers en voetgangers.

Deze oversteek is aanvullend voor degenen die geen gebruik kunnen maken van de tunnel (gebruikers van rollators, rolstoelen of fietsers met fietskar). Wethouder Ben Haarman: ‘Met deze maatregelen creëren we een veel veiliger situatie om N35 over te steken. Deze wens leefde ook heel nadrukkelijk bij Plaatselijk Belang in Mariënheem.’

De maatregelen zijn bedacht door Veilig verkeer Nederland. De gemeente Raalte is met Rijkswaterstaat overeengekomen dat de gemeente de voorbereiding en de uitvoering van de maatregelen op zich zal nemen. De werkzaamheden gaan in oktober van dit jaar van start.

Verwacht wordt dat de werkzaamheden in november worden afgerond.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *