Politie vindt vuurwapen in woning in Deventer.

dsc_0054geizeling1.JPG

DEVENTER – De een weet zeker dat ‘er is geschoten’, een ander dat iemand met een vuurwapen op zak in de wijk rondliep en weer een ander vroeg zich af waarom de politie geen helikopter inzette om hem op te sporen.

Met afgezette straten, tientallen mensen die hun huis niet in mogen, een in kogelvrije vesten gehuld arrestatieteam en twee gereedstaande ambulances op de achtergrond worden de verhalen snel spannend.Er wordt zelfs gesproken over een gijzeling. Zó dramatisch was het allemaal niet, gistermiddag aan de D. Meelesstraat in Deventer. Wel had een 46-jarige Deventenaar een deurwaarder bedreigd met ‘iets’ dat op een vuurwapen leek om zich daarna in zijn eigen woning te verschansen. Met als gevolg een grootschalige politieoptreden nadat de deurwaarder de politie te hulp riep. Deze was in gezelschap van een medewerker van Rentré, de woningcorporatie die de huurder, op basis van een gerechtelijk vonnis, uit zijn woning wilde zetten.De politie schakelde onderhandelaars in om de actie zonder geweld te beëindigen. Dat lukte pas vele uren later: even na vier uur kon de man, zonder geweld te gebruiken, worden aangehouden. Een medewerker van Rentré liet weten dat het ging om een uitzetting vanwege een huurachterstand.

Hij wilde niet ingaan op de oorzaak daarvan en of Rentré had gerekend op verzet. ,,Dat weet je van te voren nooit. Het inzetten van een deurwaarder is een gebruikelijke procedure.” Na de aanhouding doorzocht de politie de woning waarbij inderdaad een vuurwapen werd aangetroffen. Ook verrichtte de politie aanvullend buurtonderzoek. Een van de wegen die tussen half een en half vijf werden afgezet was de IJsselkade. Dat leidde tot verkeersopstoppingen elders in de stad, onder meer op de Zwolseweg.

 Foto: Leo van ’t hul. www.112deventer.nl

Bron: www.stentor.nl

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.