Pomptoertocht blijft mooie afsluiting van Pompdagen - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Pomptoertocht blijft mooie afsluiting van Pompdagen

HEINO – De afsluitende dag van de Heinose Pompdagen is met de Pomptoertocht in de loop van de tijd uitgegroeid tot een echte publiekstrekker. De ingrediënten: een lang lint van oldtimers, veel bezoekers, gezelligheid, muziek en vaak, heel vaak, mooi weer.

De Pomptoertocht is populair. Dat blijkt wel uit de grote respons op de verstuurde uitnodigingen. Uiteindelijk verschijnen zo’n vijfhonderd voertuigen aan de start. De leeftijdsgrens is sinds vorig jaar gesteld op 1980 en ouder (auto’s) en 1970 en ouder (tractoren).

Het succes heeft een (kleine) keerzijde, want het centrum van Heino barst bijna uit haar voegen van de grote stroom oldtimers, die allemaal een parkeerplaats moeten vinden. Het vereist een strakke organisatie, want iedereen wil ook graag door de tent bij café De Baron rijden. ‘Het grote gros van de oldtimers kan er doorheen, maar het lukt helaas niet bij iedereen omdat je op een gegeven moment toch opstoppingen krijgt. We proberen het wel zoveel mogelijk te voorkomen. Dat is ook de reden dat we de tractoren eerder binnen laten komen’, aldus mede-organisator Vincent Rosendal.

De solexen en brommers hebben een eigen toerrit, die wordt uitgezet door ‘De Vrolijke Slurpers’ en hetzelfde geldt voor de tractoren. De overige deelnemers volgen elkaar in zuidwaartse richting. Het is nog tot 15 augustus mogelijk om in te schrijven via de website www.pompdagen.nl (via: formulieren). Wie problemen ervaart met inschrijven, kan contact opnemen met Vincent Rosendal, telefoon 0572 391 084. Deelnemers ontvangen een lunchpakket voor de tussenstop en een speciaal deelnameschild.

Lees meer artikelen over:
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *