Gevarieerd programma bij Stoppelheanae 2010 - Foto: PR
Foto: PR

Gevarieerd programma bij Stoppelheanae 2010

RAALT- Het programma voor de donderdagavond is al enige weken bekend en de voorverkoop van kaarten voor de optredens van Kane, Waylon, Nick & Simon, Frans Duijts, Edwin Evers, Guilds of Stags en DJ Sidney Samson loopt volop.

Maar ook voor de vrijdag, zaterdag en zondag staat er weer een top programma op het Stöppelhaene festivalterrein de Domineeskamp (’t Stöppelveld) in Raalte. Stöppelhaene is dit jaar van woensdag 25 t/m zondag 29 augustus. Een programma met voor een elk wat wils. Dat is tenslotte ook de doelstelling van de programmacommissie van de Stöppelhaene die jaarlijks het uitgebreide muziek programma samenstelt. Op 3 podia zullen bekende en wat minder bekende bands en artiesten optreden. Dit jaar een programma met stevige Rock, Feest, Dance, Duitse schlagers en wat al niet meer.

Vrijdag: (boeren) Rock & Duitse feestmuziek
Met de Achterhoekse band Jovink en de Voederbietels zullen kreten als ‘Brommers Kieken’ en ‘Klasse, goed te passe’ op vrijdag 27 augustus niet achterwege blijven. Het is al zeer bijzonder dat ze optreden tijdens Stöppelhaene. Sinds 2007 toert de band niet meer. Met in 2010 maar een vijftal optredens, zoals op hun eigen festival De Zwarte Cross, is het optreden in Raalte dus als uniek te beschouwen. De band was in 2007 al te gast op Stöppelhaene en wilde dolgraag voldoen aan het verzoek van de organisatie voor dit exclusieve optreden. De super sfeer met vele fans stond de band nog helder op het netvlies. Ieder optreden is anders; elke keer is er een andere setlijst en ook improvisatie is deze rock ’n roll band niet onbekend. Hierdoor blijft alles fris en treedt er geen enkele vorm van sleur op tijdens een optreden. Hoewel de bandleden tijdens een concert geregeld op een meute losgelaten dolle springbokken lijken, hebben ze ook grote muzikale achtergrond.

Voorafgaand aan het optreden van Jovink zal de zeskoppige Oostenrijkse band Kontrust van zich laten horen. Al vroeg op de vrijdagavond (19:30 uur) zal Raalte horen dat Kontrust staat te spelen op het buitenpodium van ’t Stöppelveld. Kontrust wordt beïnvloed door diverse muziekstijlen zoals metal, rap, alternatief, snoeiharde rock en heeft ook wel wat weg van Braziliaanse Oostblok hoempa. ‘Dit is echt iets, wat je minimaal één keer in je leven meegemaakt moet hebben’, aldus Stöppelveldvoorzitter Paul Wittenhorst. Hoewel de band in 2005 al is opgericht, is de band dit jaar pas in Nederland doorgebroken met de hit ‘Bomba’. Prrrr… Bomba!

Als afsluiter van de avond op het buitenpodium zullen de Hot Stewards hun opwachting maken. Hun naam zullen ze in ieder geval waarmaken! Dit door een nieuwe draai te geven aan het begrip ‘jaren ’80 muziek’. De hits van Abba, Kim Wilde en Wham! krijgen van deze band een nieuw rock & roll jasje.

De organisatie is er speciaal voor naar Stuttgart gereisd en wel om de Duitse top formatie Das Regiment te zien en horen. Al jaren het vaste huisorkest op de Stuttgarter Frühlingsfeste en Cannstatter Volksfest. München heeft haar Oktoberfest maar Stuttgart deze 2 feesten. En die doen niets onder voor het Oktoberfest. Zeker niet met de muziek van Das Regiment. Party –Power-Music noemen ze het zelf. Oftewel feest, feest en nog eens feest. “Ein prosit” hoort erbij, dat is zeker. Geniet van deze topformatie. In de pauze van de band zal Graziano D’Arcangelo of gewoon DJ Luigi, de stemming er in houden in de Sallandse Herberg

Is dit alles nog niet genoeg dan kun je uiteraard de gehele avond terecht in de enige echte Feestfabriek waar na 2 succesvolle jaren wederom Veronica DJ Patrick Kicken er weer een top feest van zal maken. Wie weet wel weer met dansers en danseressen!?

Zaterdag: Feest voor jong en oud!
DJ Patrick Kicken is ook deze avond de koning van de feestfabriek en zal samen met de bands Band Zonder Banaan (BZB), Just Pink, Coldplace, Glamourama en de Backcorner Boogie band op zaterdagavond de toon zetten.

De Band Zonder Banaan (BZB) speelt voornamelijk Nederlandstalige flauwekulrock en is erg populair in het feestcircuit. BZB heeft al diverse albums uitgebracht en stond ook al op festivals als Lowlands, Pinkpop, Parkpop en de Zwarte Cross. Met Stöppelhaene waren ze al eerder te gast. Inmiddels heeft deze zevenkoppige dwaze band afkomstig uit Volkel en Uden al vele mensen versteld doen staan. Met een mix van allerlei muziekstijlen wordt elke zaal, feesttent, club of festival omgetoverd in een groot feest. Wat je ziet, is volop theater en absurditeiten. Wat je hoort, is een stuwend lekker in het gehoorliggend eigen BZB-geluid.

Voorafgaand aan BZB kun je echter eerst nog genieten van de nieuwe sound van de Backcorner Boogie Band. Deze nog erg jonge band, ze hebben net hun eerste 2 optredens achter de rug, spelen al vroeg op de avond (19:30 tot 20:30 uur). Dus zorg dat je er op tijd bij bent want deze band moet je zien en horen. The Backcorner Boogie Band is een elfmans formatie en heeft naast drums, bas en gitaren een drie koppige blazerssectie, Hammond orgel en drie bloedmooie achtergrondzangeressen. “Het mooie van deze grote bezetting is dat je er muzikaal alle kanten mee op kunt. We gaan van ingetogen soul balads naar Led Zeppelin-achtige gitaar nummers en van een jaren ‘50 sfeer naar Southern Rock songs” Aldus Hendrik-Jan Lovink, die de initiator is van deze nieuwe band. Trouwens een band met Raalter invloed, een van de achtergrond zangeressen is Diana Bentoh afkomstig uit Raalte.

Na de Backcorner Boogie Band is het tijd voor Just Pink uit Duitsland. Een tributeband van de populaire Amerikaanse rockzangeres P!nk die al negen top tien singles in Nederland scoorde. De coverband Just Pink bestaat uit een groep ervaren artiesten, die regelmatig gewerkt hebben met artiesten als R. Kelly en Elton John. De show van Just Pink is gewoon af! Niet voor niets mag deze Pink Tribute zich de beste van Europa noemen!

En dan is er aan het einde van de avond nog plek voor de Engelse band Coldplace. De naam verraad het al een beetje. Een Coldplay tributeband. Maar niet zo maar eentje. De band mag zich de beste Coldplay tribute band van de wereld noemen. Als je deze show ziet zie je Coldplay. Een super afsluiting van de zaterdagavond.

In de Sallandse Herberg is het op de zaterdagavond weer feest. Lekker meezingen en swingen met de band Glamourama. Het belooft glitter, glamour en plezier. Met live trompetten, swingende pianisten en vrolijke zangeressen, spat de energie van ieder optreden af.

Zondag: Gezelligheid voor de hele familie
De afsluitende Stöppelhaene zondagmiddag staat traditioneel in het teken van gezelligheid voor jong en oud. Terwijl de ouders kunnen kijken en genieten van de maar liefst 48-koppige Bigband Benny’s Big Orchestra kunnen de kinderen zich vermaken in de feestfabriek met diverse spel activiteiten. De bigband was vorig jaar voor het eerst te gast op de Stöppelhaene. Dit optreden heeft zoveel positieve reacties opgeleverd dat de organisatie er niet omheen kon om deze band weer te contracteren voor dit jaar. Ondertussen kan men in de Sallandse Herberg terecht voor Stöppelhaene Culinair!.

Stöppelhaene Culinair biedt bezoekers de mogelijkheid om op één middag zoveel mogelijk verschillende hapjes te proeven. Niet alleen uit onze eigen Nederlandse keuken, maar ook uit de Mediterrane, de Oosterse en de tropische keuken. Op ’t Stöppelveld ligt de nadruk op de lekkere gerechtjes van buitenlandse komaf. Op de Varkensmarkt kunnen bezoekers kleine hapjes kopen bij stands van Raalter ondernemers, waarbij iedere ondernemer iets heeft klaargemaakt op zijn eigen vakgebied.

Toegang en meer informatie
Alle programma onderdelen op de vrijdag, zaterdag en zondag zijn gratis toegankelijk. (Dus geen entree om deze top bands te zien en horen.) Alleen op de donderdagavond is er entree voor ’t Stöppelveld. Kaarten voor deze avond zijn nog te koop voor € 18,- in de voorverkoop (aan de avondkassa € 23,-). Voor kinderen tot en met 14 jaar zijn er speciale kindertickets in de voorverkoop. Tickets zijn verkrijgbaar bij: Lederwaren Annie Schulten, VVV/ANWB in Raalte, Free Record shops of te bestellen online via www.stoppelhaene.nl

Op www.stoppelhaene.nl kun je het volledige programma terugvinden met onder andere alle aanvangstijden van optredens.

Foto's 3
Gevarieerd programma bij Stoppelheanae 2010 - Foto: PR
Foto: PR
Gevarieerd programma bij Stoppelheanae 2010 - Foto: PR
Foto: PR
Lees meer artikelen over:
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *