Website gemeente Dalfsen in top 75 Overheid.nl Monitor

DalfsenDALFSEN – De website van de gemeente Dalfsen, www.dalfsen.nl, is in het onderzoek van Overheid.nl Monitor flink gestegen. De monitor brengt de ontwikkelingen in kaart van de digitale overheid. De website van Dalfsen is in 2010 flink uitgebreid. Vooral op het gebied van de digitale dienstverlening en informatie verstrekking heeft de gemeentesite veel te bieden voor de inwoners van Dalfsen.

Dit alles heeft bijgedragen aan een stijging van een plek in de 200 vorig jaar tot plek 72 nu.

Naast een uitbreiding van het aantal producten en diensten in het digitale loket is het loket zelf geheel vernieuwd. De navigatie binnen en het gebruik van het loket is vereenvoudigd. Ook zijn de formulieren beter van opzet en is het afrekenen makkelijker geworden.

Op de gemeentelijke website is ook een compleet overzicht lokale wet- en regelgeving en een gezamenlijke zoekfunctie met de landelijke website www.overheid.nl gerealiseerd. Burgemeester Urlings geeft aan: “De dienstverlening via onze website is gebruikvriendelijk, snel en veilig. Met het gebruik van DigiD en het digitaal afrekenen via de internetkassa voldoet de website aan de modernste eisen en wordt de veiligheid van informatie gewaarborgd”.

De ontwikkelingen binnen de Dalfser gemeentesite staan niet stil. Naast de continue uitbreiding van het digitale loket, wordt het op termijn voor de inwoners mogelijk om zich via de email te abonneren op informatie die nu op de gemeentepagina’s KernPUNTEN terug te vinden is. Zo blijft Dalfsen bij deze en ander projecten prima in de pas lopen met de landelijke ontwikkelingen.

Continue onderzoek
De Overheid.nl Monitor brengt de ontwikkelingen in kaart op het terrein van de elektronische overheid. De monitor vergelijkt websites van overheidsorganisaties met elkaar op basis van een vragenlijst en maakt op basis van deze vergelijking een ranglijst op. De ranglijst maakt inzichtelijk welke overheidsorganisaties voorop lopen met het aanbieden van content en functionaliteiten die ze idealiter op hun website ontsluiten.

De ranglijsten zijn te vinden op: monitor.overheid.nl/ranglijsten.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *