Gemeente Dalfsen neemt regie herinrichting sportpark

DalfsenDALFSEN – Omdat de planvorming door de verenigingen op sportpark Gerner niet tot een afronding komt, neemt de gemeente de regie over. Het college van burgemeester en wethouders van Dalfsen vindt het belangrijk dat in het voorjaar van 2011 begonnen kan worden met de herinrichting van het sportpark.

De gemeenteraad heeft bij de behandeling van de Voorjaarsnota 2008 groen licht gegeven voor het uitwerken van een herinrichtingsplan voor sportpark Gerner. Daarvoor is een maximale vaste gemeentelijke bijdrage van 1,5 miljoen euro beschikbaar. Ook is een aantal kaders vastgesteld en één daarvan is het hanteren van de NOC*NSF normeringen voor de berekening van nut en noodzaak voor de gewenste voorzieningen

Besprekingen
Sinds januari 2010 worden gesprekken gevoerd met de betrokken verenigingen op het sportpark over de planvorming. Helaas hebben deze gesprekken niet geleid tot een gezamenlijk standpunt van de verenigingen over het herinrichtingsplan. Zo zijn de wensen van een aantal verenigingen groter dan op basis van de NOC*NSF normering noodzakelijk en wordt het beschikbare budget overschreden. In de afweging van nut en noodzaak zal bijvoorbeeld de wens van hockeyvereniging MHC voor een 2e kunstgrasveld, de wens van voetbalvereniging ASC voor een tribune langs het hoofdveld en de wens van de Motor Toer Club Dalfsen om een eigen clubgebouw te realiseren, af gaan vallen. Daarnaast heeft een aantal verenigingen aangegeven dat de eigen bijdrage van 25% niet haalbaar is.

Voortgangsrapportage
In oktober behandelt de gemeenteraad van Dalfsen een voortgangsrapportage over sportpark Gerner. In deze rapportage wordt vastgehouden aan de door de gemeenteraad vastgestelde kaders en de maximale gemeentelijke bijdrage van 1,5 miljoen euro. De gemeente gaat nu zelf de regie voeren over de planvorming. De consequentie is dat het herinrichtingsplan versoberd wordt. Uiteraard blijft de gemeente Dalfsen in gesprek met de verenigingen en worden de plannen voorgelegd aan de verenigingen.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *