Start ‘combinatiefunctionaris cultuur’ in gemeente Raalte - Foto: Gemeente Raalte
Foto: Gemeente Raalte

Start ‘combinatiefunctionaris cultuur’ in gemeente Raalte

RAALTE – Gisteren (maandag 27 september) hebben Wethouder Carla Hoge en Jos van den Born, directeur van het Hoftheater in Raalte via de ondertekening van het samenwerkingscontract de officiële start verricht van de pilot ‘combinatiefunctionaris cultuur’ in de gemeente Raalte.

De combinatiefunctionaris cultuur, in de persoon van Mirjam Borger, gaat ervoor zorgen dat leerlingen uit het basisonderwijs en naschoolse opvang geïnformeerd worden en betrokken raken bij kunst en cultuur in Raalte. Het doel hierbij is een extra impuls voor de kunst- en cultuurdeelname door jongeren uit de gemeente Raalte. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de talentontwikkeling van jongeren. Dit gaat in overleg met het basisonderwijs, de naschoolse opvang, cultuurmakelaar Raalte (Eléon de Haas), Sport en Cultuur Academie Salland (SCAS) en de aanbieders van activiteiten op het gebied van kunst en cultuur in Raalte. Hieronder vallen de stichtingen, verenigingen, festivals, bibliotheek en het Hoftheater. Het Hoftheater is overigens ook de werkgever van de combinatiefunctionaris.

In de maanden oktober en november worden alle betrokken partijen nader geïnformeerd over de werkzaamheden en de betekenis van de combinatiefunctionaris cultuur. Voor meer informatie of een nadere kennismaking is Mirjam Borger nu ook al is bereikbaar via het telefoonnummer van het Hoftheater (0572-361361) en email mirjamborger@hoftheater.nl.

De invoering van combinatiefunctionarissen komt voort uit de landelijk regeling ‘Impuls Brede Scholen, Sport en Cultuur’. Het kabinet en de gemeenten willen meer Brede Scholen realiseren, het sport- en cultuuraanbod voor de jeugd uitbreiden en verenigingen versterken. Door zowel tijdens als na schooltijd activiteiten voor kinderen te verzorgen gaan de combinatiefunctionarissen verbindingen leggen tussen de school, sportverenigingen en cultuurorganisaties. Kinderen worden daardoor (extra) gestimuleerd om mee te doen aan sport- en cultuuractiviteiten.

Voor deelname aan deze Impuls heeft de gemeente Raalte eind 2009 een intentieverklaring getekend en gesteld dat de definitieve besluitvorming eind 2010 plaatsvindt. Voorwaarde voor een definitieve deelname is dat de gemeente Raalte geen ‘nieuw geld’ inlegt, maar dat de financiën volledig gedekt worden vanuit bestaande middelen en cofinanciering met lokale partijen. Hiervoor is inmiddels een haalbaarheidsonderzoek verricht. De onderwijsorganisaties SCOS en de Mare, Sport en Cultuur Academie Salland (SCAS) en Kinderopvang KOOS hebben cofinanciering toegezegd. Dit haalbaarheidsonderzoek wordt op donderdagavond 7 oktober 2010 gepresenteerd in het gemeentehuis tijdens de informatiebijeenkomst voor sport- en onderwijsorganisaties.

Meer informatie over de combinatiefuncties via de website www.combinatiefuncties.nl.

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *