Werkstraf voor Raaltenaar (19) na woedeaanval

Politie LogoRAALTE – “Ik was even vergeten tot tien te tellen”, zei de 19-jarige M.R. maandag bij de politierechter in Deventer. De Raaltenaar ging bij een woedeaanval vaak door het lint, zo laat de Stentor weten.

Op 13 september vorig jaar liep het uit de hand. “Ik had de aanval al zien aankomen”, zei de vader van R. nadien bij de politie. “Ik herkende het aan de gevaarlijke blik in zijn ogen”. Hij vertelde dat hij zijn briesende zoon tegen de grond had gewerkt en de buurman had ingeschakeld. Die had al vaker bemiddeld bij conflicten van R. De buurman was dikwijls dé man die de tiener kon bedaren.

Ditmaal was de woedeaanval van de Raaltenaar zó heftig dat de buurman een klap met een vuist kreeg. Daarna schreeuwde R. dat hij iedereen kapot ging maken. “Ik schiet jullie dood en jij bent helemaal aan de beurt”, schreeuwde hij tegen de behulpzame buurman. Vervolgens gooide hij een kei in de richting van zijn woning. De buurman deed daarvan aangifte. “Voor de ouders is het soms heel moeilijk om met R. om te gaan. Ik wil hen graag helpen. Ik heb aangifte gedaan, om het probleem onder de aandacht te brengen”, meldde de buurman.  Hij zou de actie van zijn buurjongen hebben vergeven.

Op de zitting vertelde R. dat hij de buurman een bloemetje had gebracht en dat hij de schade die hij aan het rolluik had aangericht, heeft vergoed. De Raaltenaar zou inmiddels hebben geleerd zijn agressie te beheersen. “Het gaat al een jaar goed. Ik tel nu tot tien”.

De rechter zei blij te zijn dat R. hulp heeft gekregen en dat die effectief lijkt te zijn. Hij legde een werkstraf van zestig uur op, waarvan twintig uur voorwaardelijk en reclasseringstoezicht. Als het aan de officier van justitie had gelegen, had R. een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken gekregen, reclasseringstoezicht en een werkstraf van veertig uur. Maar dat vond de rechter een brug te ver voor de nog jonge Raaltenaar.

Bron: de Stentor

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *