Duurzame verlichting bij sportveld en skatebaan Hoonhorst

HoonhorstHOONHORST – Op zondag 10-10-2010 worden de skatebaan & het multisportenveld in Hoonhorst op sportpark ‘de Potkamp’ om 12.30 uur officieel geopend. Om 11.30 starten de festiviteiten voor de kinderen met het versieren met graffiti van de skatebaan.

Na het officiële deel volgen er een skatedemo en skatelessen voor de kinderen.

Het is 2 jaar geleden dat de Hoonhorster jeugd een handtekeningactie startten voor een skatebaan in Hoonhorst. Door de enorme inzet en medewerking van Hoonhorsters, de voetbal- en tennisverenging en de gemeente Dalfsen is nu hun wens gerealiseerd. Meer nog dan dat: naast de skatebaan ligt een multisportenveld ,dat behalve door de jeugd , ook door de sportverenigingen op het terrein, gebruikt kan worden om te tennissen, voetballen en andere sporten te beoefenen.

Op initiatief van Duurzaam Hoonhorst worden de skatebaan en multisportenveld verlicht door LED-verlichting. LED-verlichting is zeer energiezuinig en bijzonder voor een sportveld, maar in Hoonhorst wordt de energie voor deze verlichting ook nog eens opgewekt door zonnepanelen. Dat is een primeur in Nederland. Op de overcapaciteit van de opgewekte elektriciteit zal een aantal lampen van de omliggende trainingsvelden branden. De realisatie van deze verlichting past helemaal binnen de doelstellingen van Duurzaam Hoonhorst: groen, gezond & gemeenschappelijk. De verlichting is groen voor het milieu, gezond voor de portemonnee en de gemeenschap & verengingen van Hoonhorst hebben er profijt van.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *