SCAS organiseert voetbalclinics voor Sallandse jeugd

RaalteRAALTE – Op woensdagmiddag 3 en 10 november 2010 organiseert SCAS (Sport & Cultuur Academie Salland) twee gratis voetbalclinics voor de Sallandse jeugd. Deze voetbalclinics vinden plaats op de voetbalvelden van Rohda Raalte en worden georganiseerd ter voorbereiding op de opening van de voetbalschool in februari 2011.

SCAS is een netwerkorganisatie met diverse partners in Salland. Naast de kernpartners (gemeente Raalte, Salland Wonen, Carmel College Salland en Landstede Raalte) zijn inmiddels diverse sport- en cultuurverenigingen in Salland onderdeel van het SCAS netwerk.

SCAS heeft als doel om onderwijs structureel te verbinden met sport en cultuur en daardoor de jeugd meer mogelijkheden te bieden hun talenten te ontwikkelen via inspirerende trajecten. Ook zal er aandacht zijn voor kader trainingen, waardoor het ook voor de netwerk verenigingen interessant is om aan te sluiten. De voetbalschool, die in februari 2011 van start gaat, is een eerste traject om deze doelen vorm te geven.

De voetbalclinics op 3 en 10 november worden in het kader van de voetbalschool georganiseerd. Bij de clinics staat voetballen, plezier, ontwikkelen, bewegen en sociale vaardigheden centraal. Bovendien zullen tijdens de clinics bekende voetbalspelers uit de regio en voetballers van FC Zwolle assisteren bij de trainingen.

Jongens en meisjes in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar (F t/m C) kunnen zich gratis aanmelden voor de clinics om kennis te maken. Opgeven kan t/m 14 oktober 2010 via het aanmeldformulier op www.scas-salland.nl. Op deze website staat ook verdere informatie over o.a. SCAS en de voetbalclinics.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *