Tweede informatiemarkt Kind en Jeugd in Zicht te Raalte

RaalteRAALTE – De tweede informatiemarkt van de stichting Kind en Jeugd in Zicht zal op zaterdag 9 oktober opnieuw gehouden worden, dit keer in de Leeren Lampe in Raalte.

Vorig jaar werd de informatiemarkt door een paar enthousiaste praktijkhouders georganiseerd in de Klanken. Dit bleek een succes waaruit de Stichting is voortgekomen en het aantal is deelnemers gegroeid. Er zullen dit jaar 35 zelfstandige praktijken en instellingen zijn die werken met kinderen en kenbaar willen maken wat hun toegevoegde waarde is voor de doelgroep van de stichting. Het gaat hier om jonge kinderen vanaf ongeveer 4 jaar tot en met de jeugd tot 18 jaar.

Dit jaar is tevens gekozen voor een brede opzet: de ontwikkeling van kinderen in de breedste zin van het woord. Daarbij valt te denken aan mogelijkheden voor kinderen op het gebied van sport, creativiteit, kinderopvang, als ook grote of kleine problemen in de ontwikkeling. Dat betekent dat het informatief is voor iedereen die te maken heeft met de ontwikkeling van kinderen. Dat zijn natuurlijk de ouders, maar kunnen bijvoorbeeld ook pleegouders en opa’s en oma’s zijn. Daarnaast is het uitermate interessant voor mensen die beroepsmatig met kinderen en jongeren te maken hebben.

De stichting Kind en Jeugd in Zicht heeft het initiatief genomen om zoveel mogelijk zelfstandige praktijken en andere instellingen samen te bundelen zodat een overzichtelijk beeld gegeven wordt van wat er op dit gebied in de gemeente Raalte aan zorg, begeleiding, initiatieven, scholing, ondersteuning en wat al niet meer te vinden is. Daarnaast is er ook een gids uitgebracht waar alle betrokken deelnemers van dit jaar in terug te vinden zijn.

Er is de mogelijkheid om vragen te stellen, foldermateriaal te verzamelen maar ook om workshops en demonstraties bij te wonen. Het programma daarvan ziet er als volgt uit: 13.45- BMC Salland;14.00 -Obalo; 14.45 -Tekenpraktijk Jupiter; 15.30 – BMC Salland; 15.45 Sowelu Kinese; 16.30 Nabij. Tussen 13.30 uur en 17.00 zijn bezoekers van harte welkom. De entree is gratis.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden altijd de website raadplegen www.kindenjeugdinzicht.nl.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *