Anneke de Jong wint clubfestival Zoom Out Heino - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Anneke de Jong wint clubfestival Zoom Out Heino

HEINO – Maandagavond 25 oktober heeft videoclub Zoom Out uit Heino haar 3e jaarlijkse clubfestival gehouden. Op deze avond werden maar liefst 8 films vertoond, allen volledig vervaardigd (zowel opname en montage) door de eigen leden.

De jury, bestaande uit Fenny Lenderink (RTV Raalte), Piet Terpstra (videoclub Olst-Wijhe) en Ben Nijboer (fractievoorzitter VVD), had de moeilijke taak om alle films te beoordelen en hierbij de winnaar uit te roepen.

Na een, zoals zij het noemden, moeilijke beslissing kwam Anneke de Jong met haar film ‘Vogel-Varia’ als winnaar uit de bus. De film ging over allerlei vogels in de tuin, vanaf nestje bouwen tot het uitvliegen van de jonge vogels. Ook het gebruik van voice-over en muziek keuze waren inspirerend. Op de tweede plaats kwam de film over Zorgboerderij Zus en Zo, die goed liet zien door interviews en beelden wat er zoal omgaat op deze boerderij. De derde plaats ging naar de film over een reis naar Bolivia, van mensen die naar de plaats gingen waar door een busongeluk familieleden waren omgekomen. De film liet ons verder hele mooie opnames zien van de natuur en inwoners van Bolivia.

Er werden verder geen prijzen toegekend, maar er was een grote diversiteit van de films: Streetlive in Raalte, onderwater opnames van exotische vissen, bloemencorso met al z’n prachtig versierde wagens, een deel van een trouwreportage met al z’n facetten en een bezoek aan Turkije met al z’n mooie gebouwen en natuur.

De jury gaf over elke film haar opmerkingen/aanbevelingen, waar we met z’n allen weer van kunnen leren.

Mocht u ook interesse hebben, maandag 8 november is er weer de volgende clubavond, waar de films nog een keer (kritisch) zullen worden bekeken. U kunt zich aanmelden bij de voorzitter, Jan de Mink, op jandemink@hetnet.nl.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *