Lezing ‘Ouder worden is een avontuur’ in Kulturhus Raalte

RaalteRAALTE – Donderdag 11 november om 20.00 uur in het Kulturhus Raalte: ‘Ouder worden is een avontuur’. Een interactieve lezing & discussie door en met Stella Braam.

De vergrijzing kost geld en de ‘bejaardenberg’ is een last. Zó worden ouderen in een kwaad daglicht gesteld. ‘Ook doen ze of alle oude mensen zonder uitzondering kinds moeten zijn. Ze spreken met je of je een kind van een jaar of twee bent,’ schreef Jacob van Velde in haar prachtige boek ‘De grote zaal’. Naar aanleiding van dit boek geeft Stella Braam een interactieve lezing met discussie over de uitdaging van het ouder worden.

Hoe kunnen ouderen gezond blijven, hun eigen kracht verder ontdekken en ontplooien? Hoe kunnen ze hun vaak grote kennis delen en overdragen? Maar ook: hoe voorkom je dat je in een verpleeghuis komt? En als toch, hoe vind je een goed verpleeghuis? Hoe kun je de regie over je levenseinde houden? Wanneer kom je in aanmerking voor euthanasie en wat is ‘zelfeuthanasie’? Hoe ga je om met verlieservaringen? Veel ouderen hebben slaapproblemen, hoe kun je die zonder medicijnen te lijf gaan? Kun je Alzheimer voorkomen? En nog veel meer praktische vraagstukken.

‘Ouderen moeten tegengas gaan geven,’ zegt Stella Braam. ‘En samen netwerken vormen. De bejaardenberg is geen last maar een kostbare schat. Oud worden is een boeiend avontuur.’

De entree is voor leden van het Leescafé gratis. Losse kaarten: 7,50 euro. Introducés: 5 euro. Personen tot 18 jaar: 3,50 euro. Organisatie door het Leescafé Raalte i.s.m. de Bibliotheek Raalte in het kader van Nederland Leest.

Dorpsdichtersverkiezingen
Tevens zullen we op deze avond kort stilstaan bij de nieuwe verkiezingen voor de Dorpsdichter Raalte. De mogelijkheid om gedichten in te zenden start op deze avond en is mogelijk tot 8 januari 2011. Op 12 februari zal de nieuwe Dorpsdichter worden gehuldigd. Bent u de nieuwe Dorpsdichter bij Raalte? Stuur dan maximaal drie gedichten naar de Bibliotheek Raalte, Passage 6, 8102 EW Raalte of g.westinga@bibliotheekraalte.nl. Meer informatie op www.bibliotheekraalte.nl.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *