Rechter wijst bezwaren aan de Enkweg af

sg1l3665.JPGWIJHE – De gemeente Olst-Wijhe mag de verkeersbesluiten die zijn genomen voor de Enkweg in Wijhe gaan uitvoeren. De voorzieningenrechter heeft het beroep door V.O.F. Carxpert van Gurp ongegrond verklaard. Bovendien is het verzoek om een voorlopige voorziening afgewezen.

De rechter vindt, dat onvoldoende is aangetoond, dat door dit parkeerverbod de parkeerdruk overdag zo hoog wordt, waardoor de bereikbaarheid van Carxpert door touringcars en tankauto’s gevaar loopt. Ook het besluit om op de Enkweg tussen de Industrieweg en huisnummer 81 éénrichtingsverkeer in te stellen, mag de gemeente Olst-Wijhe nu gaan uitvoeren.

Eind vorig jaar heeft het college van burgemeester en wethouders besloten éénrichtingsverkeer in te stellen in de rijrichting van noord naar zuid op een deel van de Enkweg in Wijhe. De gemeente Olst-Wijhe beoogt hiermee een leefbare woonomgeving, minder verkeer en een veilige fietsroute. Daarbij wordt de Enkweg ingericht als fietsstraat. Snelverkeer is slechts in één richting toegestaan. Eénrichtingsverkeer is bedoeld om de fietsstraat veilig te laten functioneren. Doordat de verkeersintensiteit zal afnemen, voldoet dat deel van de Enkweg aan de norm van 50 motorvoertuigen per uur

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.