Getuigen gezocht: Autoradio’s gestolen en joyriding Herxen

Politie LogoHERXEN – In Herxen werd in de nacht van dinsdag (16) op woensdag (17 november) verschillende autoradio’s gestolen uit geparkeerde auto’s. Er werd in ieder geval tweemaal aangifte gedaan, maar vermoedelijk zijn er nog meer mensen slachtoffer geworden van de diefstal.

Ook werd een grijze Toyota, die niet afgesloten was, meegenomen voor een ritje en daarna op een andere plek in de straat weer geparkeerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien of gehoord deze nacht dat verband kan houden met de diefstallen of het joyriding? Neem dan contact op met het politieteam Salland via 0900-8844. Anoniem een melding maken kan via Bel M. 0800-7000.

Hoe voorkomt u een auto-inbraak?
Een auto-inbraak is vaak een gelegenheidsdiefstal. Goederen die zeer in trek zijn bij auto-inbrekers zijn snel te verhandelen goederen zoals mobiele telefoons, audioapparatuur, laptops, navigatiesystemen, foto- en filmapparatuur. Om uw auto minder interessant te maken voor het dievengilde adviseert de politie u:

  • waardevolle spullen altijd mee te nemen uit de auto;
  • het handschoenenkastje open te laten, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit;
  • uw auto te voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem;
  • te parkeren op een overzichtelijke, goed verlichte parkeerplaats;
  • de auto goed af te sluiten;
  • altijd aangifte te doen.
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *