Eerste cultuurcafé in Olst-Wijhe op 30 november

WijheOLST-WIJHE – Dinsdag 30 november wordt in de gemeente Olst-Wijhe het eerste cultuurcafé georganiseerd. De gemeente Olst-Wijhe en de provincie Overijssel hadden in 2009 afspraken gemaakt om de activiteiten op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente Olst-Wijhe een impuls te geven.

Onder de noemer “OVERAL!OVERIJSSEL” stelt de provincie in de periode 2009 tot en met 2012 elk jaar 50.000 euro beschikbaar om de deelname aan activiteiten op het gebied van amateurkunst, (buitenschoolse) cultuureducatie en volkscultuur te stimuleren. Op 28 juni 2010 is hiervoor een speciale bijeenkomst geweest. Daar zijn leuke initiatieven ontstaan, waarvan een aantal inmiddels ook is beloond met een bijdrage uit het arrangement. Inmiddels is het programma op stoom gekomen: er is een cultuurmakelaar aangesteld en het Actieprogramma 2011 ligt klaar.

Kunst en cultuur
Alle reden dus om iedereen bij te praten over de uitvoering van het arrangement. En: om samen opnieuw leuke projecten en ideeën te bedenken, waarmee nog meer mensen kunnen worden geinteresseerd voor (actieve) deelname aan activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Want in 2011 zijn weer aanjaagsubsidies beschikbaar voor de ondersteuning van vernieuwende initiatieven en projecten.

Thema’s op 30 november
– Het arrangement OVERAL!OVERIJSSEL en de stand van zaken in Olst-Wijhe.
– Even voorstellen: cultuurmakelaar Eléon de Haas en wat hij voor u kan betekenen.
– Fondsenwerving: hoe doe je dat? Bijvoorbeeld: het Prins Bernhard Cultuurfonds.
– Speeddating: bedenk samen met andere verenigingen leuke en vernieuwende ideeën en maak kans op een projectsubsidie 2011.

Opgave
Omdat de gemeente Olst-Wijhe graag wil weten op hoeveel deelnemers ze kan rekenen, een vriendelijk verzoek om vooraf even door te geven of u wel of niet komt. U kunt mailen naar: i.harmens@olst-wijhe.nl of bellen met 0570-568163, Ineke Harmens. Graag tot 30 november voor het eerste cultuurcafé Olst-Wijhe op het SPOC-park in Wijhe. De avond begint om 19.30 uur.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *